Adrian Năstase: Elita politică, incapabilă. Experți la crize, nu mai știm să mai ieșim din ele

Adrian Năstase/ Foto Agerpres
Adrian Năstase/ Foto Agerpres

Fostul premier Adrian Năstase subliniază, pe blogul său, că suntem experți la crize. 

"Românii au avut adeseori impresia că istoria stă în loc pentru a-i aștepta. Ne permitem luxul de a ne juca cu șansele pe care le avem, considerând că, în „Grădina Maicii Domnului", nimic nu ne poate afecta. Iluzie pentru care am plătit scump, de-a lungul anilor, neducând până la capăt niciunul din proiectele de modernizare de după 1848.

O vină importantă a purtat-o și o poartă, fără indoială, elita politică. Incapabilă să acționeze unitar, cel puțin în legătură cu obiectivele importante ale țării. Ar trebui să luăm exemplu de la alte popoare din vecinătatea noastră. Din acest motiv nu suntem încă în Spațiul Shengen, din acest motiv nu beneficiem încă de Visa waiver de la americani (polonezii au reușit recent să obtină o decizie în acest sens), de aceea nu am reușit să numim încă un comisar UE, de aceea nu am obținut un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate, etc.

Pe plan intern, suntem experți să intrăm în crize dar apoi nu mai știm să ieșim din ele. Exemplul actual îl reprezintă dărâmarea guvernului Dăncilă dar, mai ales, dificultatea de a forma guvernul Orban. Suntem buni la dărâmat, mai puțin talentați la construit.

Se pare că nu doar „Miorița" ne caracterizează ci și balada „Greierele și furnică".” a scris, pe blogul său, fostul premier Adrian Năstase. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel