Adolescentă de 16 ani, premier al Finlandei: "Este o zi pasionantă"

Aava Murto, o adolescentă în vârstă de 16 ani, a preluat funcția de premier al Finlandei. Cum a fost posibil.

Adolescenta a preluat simbolic de la Sanna Marin funcţia de prim-ministru al Finlandei, relatează AFP. După o întrevedere cu ministrul justiţiei, tânăra a declarat presei, în faţa clădirii parlamentului de la Helsinki, că este 'o zi pasionantă' în care 'află lucruri noi despre legislaţie', scrie Agerpres.

În cursul după-amiezii, Murto, originară din satul Vääksy din sudul Finlandei, urma să se adreseze mai multor deputaţi şi ministrului dezvoltării şi comerţului exterior. Mesajul ei, conform unei declaraţii făcute agenţiei France Presse, este că fetele 'trebuie să-şi dea seama mai bine cât sunt de importante şi că sunt la fel de bune ca băieţii în domeniul tehnologiei'.

"Tinerii ar putea să-i înveţe pe adulţi să fie mai inovatori"

Elevă la liceu, Murto este în acelaşi timp o militantă activă pentru problemele climatice şi drepturile omului. Ea intenţionează să vorbească şi despre forţa inovatoare a tineretului: 'Cred că tinerii ar putea să-i înveţe pe adulţi să fie mai inovatori şi să se gândească mai mult la viitor'. Întrebată dacă are de gând să ajungă într-o bună zi premier în mod real, adolescenta a răspuns: 'Nu eu hotărăsc asta, dar poate că da!'.

Demersul simbolic din Finlanda face parte din campania 'Girls Takeover' (Fetele iau puterea) al organizaţiei caritabile Plan International, care urmăreşte sensibilizarea tinerelor faţă de competenţele informatice şi oportunităţile din domeniul tehnologic, precum şi faţă de hărţuirea online a femeilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel