Admitere liceu 2013: Vezi calendarul înscrierilor și metodologia

Rezultatele finale la Evaluare Națională 2013 vor fi afișate, miercuri, după care elevii vor aștepta admiterea computerizată în urma opțiunilor făcute de fiecare absolvent, ținând cont de mediile din clasele de gimnaziu și ale examenul  de la Evaluare Națională. 

De ce News va prezenta  rezultatele finale publicate pe site-urile inspectoratelor şcolare,  informaţiile necesare despre Admiterea la liceu pe judeţe şi Repartizarea computerizată.

 Potrivit ultimelor centralizări ale Ministerului Educației, din cei peste 161.000 de elevi care au susţinut examenele de Evaluare Naţională în acest an, 75,91%, adică 123.503 elevi, au obţinut note peste 5. Media 10 a fost obţinută de 847 de elevi, dintre care 87 numai în Bucureşti.

Potrivit calendarului de ADMITERE la LICEU 2013, postat pe EDU.RO, prima înscriere se va face în perioada 5-9 iulie în unităţile şcolare absolvite de către elevi. Aceştia vor completa, alături de părinţi, FIŞA DE ADMITERE 2013, în ordinea preferinţelor.

 Elevii trebuie să completeze în fişa de admitere numele şi prenumele complet, mediille din anii de gimnaziu, mediile de la evalurea naţională, dar şi codurile liceelor, în ordinea preferinţelor. Un număr mai mare de coduri completate le poate oferi elevilor siguranţă în obţinerea unui loc la liceu, chiar dacă nu este la cel dorit. Lista de coduri se află pe site-ul fiecarui inspectorat judeţean în parte.

 Înainte să completeze fişele de admitere, părinţii şi elevii ar trebui să ştie numărul de locuri alocate pentru fiecare liceu, respectiv pentru fiecare profil, specializare sau domeniu de pregătire pentru care ar dori să aplice.

Elevii vor fi admişi la liceu în baza mediei obţinute după formula: MA = ABS + EN, unde MA = media de admitere, ABS = media generală de absolvire a claselor V - VIII, iar EN = media generală obţinută la Evaluarea Naţională.

Metodologie de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2011-2012

 Care sunt etapele admiterii la liceu

 După ce vor completa fişa de admitere, reprezentanţii din centrul zonal de admitere vor transmite pe suport electronic baza de date comisiei judeţene şi a municipiului Bucureşti până pe 11 iulie.

În prima etapă de admitere, 5 -10 iulie, se pot înscrie candidaţii din seria curentă, dar şi absolvenţii din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014. Pe 16 iulie, la Ministerul Educaţiei va avea loc etapa de REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ a absolvenţilor înscrişi în prima etapă.

 Listele cu candidaţii vor fi afişate în 17 iulie la şcolile în care elevii au învăţat şi la liceele la care au fost repartizaţi. Până în 26 iulie, elevii îşi vor depune dosarele de înscriere la liceul la care au fost admişi.

 A doua etapa de ADMITERE LA LICEU 2013 va avea loc în perioada 17 iulie - 1 august. Atunci, se pot înscrie atât candidaţii din seria curentă, cât şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014.

 A treia etapă de admitere are loc între 5 şi 6 august. Metodologia de organizare a admiterii prevede că atunci vor fi repartizaţi elevii care nu au participat la nicio etapă de admitere, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel