Adina Anghelescu: De ce au nevoie anchetatorii de ADN-ul mamei Luizei Melencu. Cum se face analiza în SUA

Mihaela Luiza Melencu
Mihaela Luiza Melencu

Jurnalista Adina Anghelescu a explicat cum se face analiza ADN în SUA și de ce vor anchetatorii din nou probă de ADN de la mama Luizei Melencu. 

”Celula are o citoplasmă și un nucleu. În nucleu, se găsește ADN-ul nuclear, care conține codul genetic, 50% de la mamă, 50% de la tată. Mitocondriile sunt niște organisme celulare mici care se regăsesc în citoplasma fiecărei celule. În fiecare din aceste mitocrondrii, se găsește ADN mitocondrial, care este transmis, atenție, doar pe linie maternă.” a explicat Adina Anghelescu, la Antena 3. 

Jurnalista a subliniat că de aceea anchetatorii au solicitat o nouă probă ADN de la mama Luizei Melencu. 

”Profilul Luizei Melencu, ADN-ul nuclear, a fost făcut la Institutul Național de Criminalistică, din firele de păr luate din peria de acasă. La INML, pe oasele din lizieră nu s-a putut extrage ADN nuclear pentru a fi comparat cu ADN-ul din firele de păr ale Luizei, din cauză că oasele erau prea deteriorate, calcinate. S-a extras, în schimb, la INML, doar ADN cromozomial, stabilindu-se că e vorba de cromozom X, adică de sex feminin și că toate oasele din lizieră poartă ADN cromozomial X, deci vin de la aceeași persoană, o persoană de sex feminin, între 15 și 19 ani. Doar SUA, părintele extragerii de ADN mitocondrial și încă vreo 5-6 țări de pe glob au așa ceva - n.r. posibilitatea de a determina ADN-ul din mitocondrii. Pentru asta au nevoie de ADN de la mamă.” a continuat jurnalista Anghelescu. 

”Dacă vor extrage ADN mitocondrial din oasele care vor fi trimise în SUA și nu vor conține ADN-ul mamei, atunci oasele din lizieră nu ar fi ale Luizei Melencu și de aici o speranță foarte mare că Luiza poate fi și-n viață” a mai explicat Adina Anghelescu. 

Pe petele de sânge din casă, se pare că a fost găsit ADN-ul Luizei, dar nu este o dovadă suficientă pentru a constata decesul ei. În schimb, dacă ADN-ul mitocondrial s-ar potrivi cu cel al mamei Luizei Melencu, în această situație, se poate vorbi despre decesul fetei.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel