Adele Chirică: Ne înjurau și amenințau că ne fac reclamații

Rodica Mitu / 06 feb 2019 / 16:49 Salveaza PDF Comentarii
Foto Facebook / Adele Chirică
Foto Facebook / Adele Chirică

Adele Chirică, mama lui Davis, diagnosticat cu sindromul Dravet şi președinta Asociației pentru Dravet, a povestit, pe contul ei de Facebook, prin ce a trecut în cursul zilei de miercuri.

„Ciudată experiență... Sunt obișnuită să vorbesc despre Dav și despre Dravet la tv. Acolo unde nu pot vedea reacțiile oamenilor, privirile lor.... Astăzi am fost cu Dav să strâng formulare. Le povesteam ce este Dravet și le spuneam că fiul meu, pe care îl țineam de mână în fața lor, are această boală incurabilă. Maximum pe care l-am primit a fost milă. Fix ce nu suport. 

Unii căutau să ne dea niște mărunțiș de prin buzunare. Alții, cu copil sănătos, ne înjurau și amenințau că ne fac reclamații. 
Aș fi vrut să îl întreb unde depune reclamația că tare mi-aș dori și eu să fac măcar una.

Pentru că și eu mi-am dorit un copil sănătos dar n-am avut acest noroc. Nu eu am cerut un copil cu boală incurabilă. Așa l-am primit. La fel ca noi toți cei cu copii speciali. Așa am primit. Nu a fost dorința noastră. A niciunuia. 

Nu ne mai înjurați când ne vedeți că cerșim minimul de drepturi pe care le avem.

Nu ne mai înjurați că ne vedeți obosiți și triști cu copiii în brațe peste tot. Nu ne mai înjurați niciodată.

Dacă nu ne puteți face bine, măcar nu ne faceți rău. Și nu ne înjurați doar pentru că nu am avut norocul vostru să fim părinții unui copil sănătos. 

Ps. Am strâns 6 formulare. Atâta empatie și bunătate am găsit. Mulțumim și pentru ele”, a scris Adele Chirică pe Facebook.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26