Acuzații grave la adresa unui preot din Gorj: A vândut vaca unui om care a murit, ca taxă

Un preot din Gorj a reușit să stârnească mânia enoriașilor, din cauza taxelor mult prea mari pe care le percepe la nunți, botezuri și înmormântări. Luat la întrebări de jurnalişti, preotul nu a vrut să răspundă, însă un bărbat şi-a ieşit din minţi şi a sărit să-l apere, agresând o echipă de jurnaliști.

Acuzații grave la adresa preotului din satul Scurtu, comuna gorjană Berlești, Zamfir Neagoe, scrie stirileprotv.ro

Enoriașii afirmă că preotul care slujește în această parohie de mai bine de 20 de ani, în ultimul timp, a mărit taxele pentru serviciile religioase cu mult peste baremul stabilit de mitropolie. 

Oamenii spun că, în loc de 300 de lei pentru o cununie, părintele cere și 1.000 sau 1.500 de lei. În plus, nu le dă nici chitanță.

În consecință, biserica este tot mai goală în ultimul timp, localnicii preferând să meargă în alte parohii, unde găsesc preoți mai înțelegători.

Taxa oficială către Biserică

"Nu ai banul, îți dă înapoi pomelnicul. Au fost cazuri când i-a aruncat pomelnicul înapoi, că, vezi Doamne, femeia a avut doar 10 lei", a povestit un bărbat.

"La cineva care a murit aici, știu mai mulți cetățeni care să confirme, i-a luat vaca, neavând nici apă în găleată. A vândut-o ca taxa, că mai avea să îi dea 50 de lei", a spus un alt localnic.

Cum răspunde preotul acuzat

Preotul acuzat susține însă că numai superiorii lui pot avea un punct de vedere asupra acestei situații: "Toate informațiile pe care le vreți de la mine le găsiți la Biroul de Presă la Sfânta Mitropolie."

Ce spune Mitropolie Olteniei

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei susține că dacă aceste acuzații se dovedesc întemeiate, preotul s-ar putea alege cu o mustrare scrisă. 

Echipa Digi, agresată în timpul filmărilor

O echipă de jurnaliști Digi 24 a dorit să afle și punctul de vedere al preotului Zamfir Neagoe, care se afla la o înmormântare.

Preotul Zamfir Neagoe: Toate informațiile pe care le vreți de la mine le găsiți la Mitropolie.

Reporter: Acuzațiile sunt adevărate?

Preotul Zamfir Neagoe: Da, acolo găsiți toate informațiile.

Preotul a cerut apoi ajutorul unor apropiaţi. Iar cel trimis de părinte nu s-a limitat doar la vorbe, ci a agresat echipa de jurnaliști şi a spart camera de filmat.

„Ţi-am spus că n-ai voie, că-i privat? Ce ai cu popa e treaba ta, bă! Ce cauţi, bă, cu camera aici? Te-a chemat cineva? Dă-i, bă, drumul, că ţi-o sparg şi pe aia", a amenințat acesta.

În urma plângerii jurnaliştilor Digi24, poliţiştii au deschis un dosar penal, pentru agresiune şi distrugere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel