Actorul Mircea Rusu, interimar la conducerea Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București

Mircea Rusu  Foto: TNB
Mircea Rusu Foto: TNB

Actorul Mircea Rusu a fost numit de către Ministerul Culturii director interimar  al  Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București.

"Dacă aceasta a fost opţiunea Ministerului Culturii, le mulţumesc celor care s-au gândit la mine şi în acelaşi timp le şi promit că nu le va părea rău pentru această opţiune, adică voi încerca să continui ce a început Caramitru şi a continuat Onisei. Voi merge pe aceleaşi coordonate, voi încerca să-i aduc pe cei mai importanţi regizori ai noştri, şi pe toţi îi voi aduce în anul 2022. E o ambiţie probabil uşor hazardată, dar voi fi mai tenace decât am fost până acum vreodată în viaţa mea ca să se întâmple lucrurile aşa cum le-am gândit", a declarat Mircea Rusu, luni, pentru Agerpres.

Acesta îi urmează lui Ioan Onisei, director adjunct al Naționalului bucureștean, care a murit pe 4 februarie. I-a urmat lui Ion Caramitru care a condus Teatrul Național timp de 16 ani și UNITER, aproape 30 de ani. 

Actorul Mircea Rusu, în vârstă de 65 de ani, este şi director artistic al Naţionalului bucureştean din anul 2019. Acesta a fost numit în iunie 2019 în locul actriței Ilinca Tomoroveanu, care a murit pe 2 mai 2019,  la 77 de ani.

Vezi și: Doliu la Teatrul Național București. Ioan Onisei a MURIT

Mircea Rusu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, secţia Actorie, promoţia 1986, clasa profesor universitar Ion Cojar. În 1990 a debutat la TNB cu rolul Iason din celebrul spectacol „Trilogia antică”, în regia lui Andrei Șerban.

Printre piesele în care joacă în actuala stagiune sunt „O scrisoare pierdută" de I.L. Caragiale, regia Horațiu Mălăele, și „Dineu cu proşti" de Francis Veber, în regia regretatului Ion Caramitru. Roluri memorabile a avut și în spectacolele „Trei surori” (regia Yuri Krassovski), „Livada cu vişini” (regia Andrei Șerban), „Cadavrul viu” (regia Gelu Colceag) sau „Inimă de câine” (regia Yuri Kordonsky). În stagiunea actuală poate fi văzut în spectacole precum „Lut” (regia Vlad Massaci), „Umbre” (regia Vlad Cristache) sau „Scrisoarea” (regia Horațiu Mălăele), potrivit realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel