Actorul Ilie Gheorghe a murit

Doliu
Doliu

Anunţul morții a fost făcut duminică de Emil Boroghină, directorul fondator al Festivalului Internaţional "Shakespeare", înaintea spectacolului susţinut de Grigore Leşe în cadrul festivalului.

Actorul Ilie Gheorghe a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, au declarat pentru Agerpres reprezentanţi ai Festivalului "Shakespeare" de la Craiova.

”A trecut în lumea de dincolo unul dintre cei mai mari actori români, cel care a înnobilat timp de 50 de ani scena craioveană, domnul Ilie Gheorghe”, a spus Boroghină.

Cine a fost actorul Ilie Gheorghe

(w670) Biblioteca

foto: Biblioteca Digitala a ULB Sibiu

Actorul Ilie Gheorghe avea 77 de ani. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică (IATC) în 1967, la clasa profesorului Dinu Negreanu şi, în acelaşi an, a fost angajat la Teatrul Naţional Craiova.

A primit titlul de Societar de onoare al Teatrului Naţional Craiova, la 21 martie 2004. A jucat în spectacole de Silviu Purcărete - printre cele mai recente şi cele mai longevive numărându-se "Faust" - Laszlo Bocsardi, Mircea Cornişteanu. La rândul său a regizat spectacole, precum one man show-urile "Vreme trece, vreme vine ..." după Mihai Eminescu şi "Oratorii pisicilor turbate" după I.L. Caragiale, arată site-ul oficial al Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova. De asemenea, Ilie Gheorghe a avut roluri în filme precum "Moromeţii" (1985) în regia lui Stere Gulea şi "Undeva la Palilula" de Silviu Purcărete (2012). În 2004 a fost decorat de către preşedintele Ion Iliescu cu Meritul Cultural în grad de Cavaler. În 2011 a primit Premiul UNITER pentru întreaga activitate iar în 2014 a fost premiat în cadrul Galei Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel