Acord schimbări climaterice. China susține Uniunea Europeană în disputa cu Trump

China și Uniunea Europeană creează o alianță surprinzătoare, într-un răspuns pentru președintele SUA, Donald Trump care a decis să scoată SUA din acordul privind combaterea schimbărilor climaterice de la Paris.

Trump a scris pe Tweeter că va anunța decizia sa în cursul zilei de joi, însă există deja informații conform cărora decizia de retragere din acord a fost deja luată. 

Cu toate acestea, Beijingul și Bruxelles-ul se pregătesc să anunțe o nouă alianță în intenția de a accelera eforturile comune de reducere a emisiilor de carbon la nivel mondial. 

Potrivit unei declarații premergătoare summitului UE-China de la Bruxelles, cele două părți sunt hotărâte să "conducă tranziția energetică" către o economie cu emisii reduse de carbon.

"UE și China își unesc forțele pentru a duce la bun sfârșit implementarea acordului de la Paris și pentru a accelera tranziția globală către energia curată", a declarat pentru The Guardian comisarul european pentru climă, Miguel Arias Cañete. 

Cañete a continuat:

"Nimeni nu trebuie lăsat în urmă, dar UE și China au decis să avanseze. Cooperarea noastră de succes cu privire la aspecte precum emisiile poluante și tehnologiile curate sunt fructuoase. Acum este momentul să consolidăm  aceste legături pentru a duce mai departe acțiunea ambițioasă de combatere a schimbărilor climatice globale."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel