Acord ALDE - PPE. Verhofstadt dezvăluie: Acesta a fost motivul

Guy Verhofstadt (ALDE) a explicat de ce și-a retras candidatura pentru funcția de președinte al Parlamentului European, și s-a decis să-l susțină pe candidatul Antonio Tajani (PPE), noul președinte al Parlamentului European.

În ultimele zile, mulţi au comentat acordul dintre ALDE și PPE. Mai întâi de toate, vreau să mulţumesc pentru feedback-ul sincer. Acesta este motivul datorită căruia doresc să abordez subiectul.

Prin acest acord am reuşit să împingem PPE spre o cale mai proeuropeană și mai liberală. Nu doar în ceea ce privește statul de drept, dar, de asemenea, și în ceea ce privește libertatea presei, drepturile femeilor şi drepturile LGBT.

Acum nu este momentul pentru lupte interne. Pericolele pentru democraţia liberală şi modul de viaţă sunt sunt foarte reale. Trebuie să fim pregătiţi să luptăm împreună, și să nu cădem în capcana de a ne divizia mai profund.

Acesta este motivul pentru care susțin sută la sută acest nou parteneriat care poate salva Europa” a explicat liderul ALDE, Guy Verhofstadt, pe pagina sa de Facebook.

Guy Verhofstadt a candidat la președinția Parlamentului European din partea ALDE. S-a retras cu doar câteva minute înaintea primului tur, și a sprijinit grupul PPE în detrimentul socialiștilor. Parteneriatul ALDE - PPE s-a dovedit decisiv, întrucât Antonio Tajani (PPE) a câșticat alegerile și este noul președinte al PE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel