Academia de Studii Economice din București în primele 10% universități din lume, conform Webometrics - Ranking Web of Universities

Clasamentul internațional Webometrics - Ranking Web of Universities poziționează, la nivel mondial, Academia de Studii Economice din București în primele 10% dintre universitățile clasificate, ocupând locul 1095 dintr-un total de 11.989 de instituții. 

ASE și-a continuat trendul ascendent și la nivel național, urcând pe locul trei în România din 102 instituții clasificate și locul 432 la nivel de Europa din 6.009 instituții, conform ediției cu numărul 21, din ianuarie 2024, a clasamentului mondial al universităților realizat de Cybermetrics (Spania) https://www.webometrics.info/en/world.

Clasamentul mondial Ranking Web of Universities este dedicat reflectării poziției universității în mediul online, pe baza evaluării cu acuratețe a activităților desfășurate.

Cele 3 categorii de indicatori analizați pentru realizarea ediției ianuarie 2024 a clasamentului au fost: vizibilitatea în mediul online a paginilor web ale universității (50% în scorul final al universității); numărul de lucrări științifice situate între primele 10% cele mai citate titluri, în cadrul a 27 de domenii științifice (40% în scorul final al universității) și numărul cumulat de citări ale primilor 310 cei mai citați profesori/cercetători dintr-o universitate (10% în scorul final al universității).

Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel