Abuzul împotriva copiilor, cea mai răspândită încalcare a drepturilor omului

Abuzul împotriva copiilor constituie una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului în întreaga lume, dar și una dintre faptele cele mai rar sancționate de către autorități. Declarația a fost făcută de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

În România, cel puțin un copil din zece e victima unei forme de violență, a spus ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, prezentă, la Palatul Victoria, la evenimentul de lansare în România a Parteneriatului global "Opriți Violența Împotriva Copiilor.

"De-a lungul ultimilor ani, numărul cazurilor raportate a crescut îngrijorător de mult, fiind înregistrate aproximativ 12.000 de cazuri de abuz, neglijare ori exploatare a celor mici", a precizat Birchall, citată de Agerpres.

Autoritățile, acuzate de lipsă de implicare

Ea a arătat că, deși pedepsele fizice și tratamentele umilitoare împotriva copiilor sunt interzise prin lege, multe cazuri de violență la care cei mici sunt supuși au loc în spatele ușilor și nu sunt niciodată dezvăluite, iar autoritățile nu pot lua măsuri.

"Violența împotriva copiilor creează costuri enorme pentru comunitățile sale, națiune și pentru întreaga societate. Violența împotriva copiilor se reflectă în mod direct asupra educației, a rezultatelor școlare, a randamentului și a capacității de adaptare în societate. Violența la vârste fragede creează traume ce-l vor urmări pe copil de-a lungul întregii vieți. Studii de specialitate ne arată că subiecții actului de abuz de orice fel fie devin victime ale societății, fie se transformă în agresori", a afirmat ministrul.

Ministrul s-a referit și la pericolul pe care îl reprezintă internetul din acest punct de vedere.

"În calitate de mamă a unui adolescent de 16 ani sunt absolut îngrozită de ce poate găsi pe internet. Asta nu înseamnă că internetul nu este un mediu care să fie la îndemâna copiilor, dar, în același timp, trebuie să existe și acea protecție. (...) Să încercăm să includem inclusiv în programa școlară anumite elemente de protecție pentru securitatea cibernetică", a spus Ana Birchall.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel