Abuz serviciu. Gorghiu: Justiția, cartof fierbinte

Alina Gorghiu a reacționat pe o rețea de socializare după afirmațiile Ministrului Justiției, Tudorel Toader, referitoare la modificarea legii abuzului în serviciu.

”Interesante declarații ieri. Ministrul Justiției afirmă că în privința abuzului în serviciu nu va introduce niciun prag în articolul din legea modificată, ci lasă la aprecierea judecătorului dacă o faptă de abuz in serviciu cu o anumită consecință păgubitoare este infracțiune sau nu. Soluția propusă de minister probabil nu va fi deloc apreciată de PSD, pentru că le invalidează tot discursul de la OUG 13 până în zilele noastre! Toată retorica socialistă și a prietenilor lui Dragnea, Serban Nicolae, Iordache, Nicolicea etc cu privire la prag e aruncată la coș. E clar ca justiția va rămâne un cartof fierbinte și în lunile următoare.”, a scris deputata PNL pe Facebook.

Ministrul Justiției a declarat, luni, că are lucrează la un proiect de modificare a abuzului în serviciu, unde ”judecătorul are libertatea de apreciere, ţine seama de personalitate, persoana făptuitorului, de gravitatea faptei, de împrejurarea că este recidivist sau nu, de scopul, de mobilul faptei. Judecătorul poate să dea suspendare în executarea pedepsei, poate să amâne aplicarea pedepsei, după cum procurorul poate să renunţe la UP, acel celebru 318 din Cpp. Eu, ca iniţiator al proiectului de lege, nu pot să mă abat de la decizia CCR”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel