A început vaccinarea anti-Covid la Spitalul Colentina

Vaccinarea anti-COVID a început, luni, la Spitalul Colentina, 890 dintre cei 1.400 de angajaţi optând pentru imunizare, a declarat managerul instituţiei medicale, Victor Cauni.

'Organizăm vaccinarea în funcţie de secţiile care au avut cea mai mare contribuţie în lupta cu COVID şi au fost cel mai afectate de această luptă, adică secţiile ATI, secţiile pneumologie şi alte secţii. Am făcut prin compartimentul nostru de statistică un procent al acestor secţii tocmai pentru o transparenţă foarte bună şi pentru a nu exista discuţii, iar cu ajutorul directorului medical şi al echipei manageriale cred că o să reuşim să vaccinăm în cât mai scurt timp tot personalul nostru.'

'Deocamdată avem 890 de membri ai personalului nostru din aproape 1.400 care doresc să se vaccineze. (...) O serie destul de mare din personalul nostru a fost infectat cu COVID şi aşteptăm, conform protocolului', a precizat Cauni, într-o declaraţie acordată presei.

El şi-a exprimat speranţa ca o parte cât mai mare din personalul spitalului să se vaccineze.

'Chiar sper şi la nivel naţional ca în această campanie să se vaccineze cât mai mulţi, sper ca oamenii să nu creadă toate aceste teorii ale conspiraţiei, pentru că noi am văzut într-adevăr ce face acest virus şi noi credem că acest vaccin va fi o soluţie la această problemă', a afirmat managerul Spitalului Colentina.

Potrivit lui Victor Cauni, în această unitate medicală au fost trataţi aproximativ 3.000 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, cu cazuri medii şi severe.

'Din luna martie a anului trecut, Spitalul Colentina a fost spital suport COVID. Cu o mică pauză de o lună, în care am funcţionat mixt şi cu pacienţi non-COVID, am avut doar pacienţi COVID. Am avut în jur de 3.000 de pacienţi trataţi cu cazuri medii şi severe, am avut foarte mulţi pacienţi trataţi în ATI. Supravieţuirea în ATI-ul nostru a fost în jur de 39%, ceea ce este un procent excepţional', a spus el, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel