"A început, oficial, Războiul Rece“. Bogdan Chirieac: Zelenski e total nepregătit. O problemă mare cât casa

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre situația tot mai tensionată din Ucraina și modul în care acționează președintele Volodymyr Zelenski.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost invitat telefonic la România TV, unde a vorbit despre criza tot mai tensionată din Ucraina, despre modul în care acționează președintele Volodymy Zelenski și abordarea tot mai belicoasă pe care Vladimir Putin o are față de Occident:

„Singurul care decide dacă Rusia va invada sau nu este Vladimir Putin. Îmi este teamă că nu mai este acel Putin care măcar era rațional în urmă cu 3-4 ani. Mi se pare foarte greu de înțeles liderul de la Kremlin, din mare, mare nefericire. E o problemă cât casa, inclusiv demonstrația de forță cu rachetele balistice. Putin are tot felul de sfetnici vrăjitori, preoți șamd și ia deciziile în funcție de ce i se spune. Acesta este lucrul care mi se pare cel mai îngrijorător.

Dacă dorește să invadeze, se caută un pretext. Adică: Domn’le, Ucraina dorea să atace și să omoare populația rusă din Donețk și Lugansk. O aberație. O vinzi publicului tău din Rusia care o consumă. Cu același motiv s-a întâmplat și în 2014. Apoi, așa cum spune președintele Joe Biden, dacă se va duce către Kiev pentru a impune un guvern prorus?

Volodymyr Zelenski a plecat la Munchen, deși Occidentul i-a spus să stea acasă, căci dacă se întâmplă o lovitură de stat la Kiev, o să spună că tu ai fugit din țară. E total nepregătit pentru orice funcție politică actorul acesta care a fost votat ca și la noi, cum am votat și noi pe Clotilde Armand și pe mulți alții, iar apoi nu am mai știut ce să facem cu ei. La fel au votat și ucrainenii.“, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI    -    Secretarul general al ONU: Ar fi catastrofal ca actuală criză dintre Rusia şi Ucraina să degenereze în război

„A început, oficial, Războiul Rece“

„E nebunia asta ultranaționalistă și la ruși, dar și la ucraineni, iar de partea cealaltă e un Occident care nu știe ce să facă, fiindcă nu prea ai mare lucru de făcut când ai astfel de lideri cu care te confrunți. Mai e unul, Kim Jong-un, în Coreea de Nord, care e controlat de China, fiindcă face demonstrații de forță, dar se oprește la un anumit moment.

Ceea ce este sigur, indiferent dacă invadează sau nu, invazia nemaifiind un subiect, e că a început, oficial, Războiul Rece dintre Occident și Rusia. Încă nu e definit, dar, în orice caz, Rusia trebuie să devină un stat mult mai democratic. O democrație de tip occidental nu se poate în Rusia. Nu s-a putut nici în lumea musulmană. Numai naivii și cei slabi pregătiți cred că se poate impune așa ceva.

Dar o societate mai democratică, care să nu permită unei persoane să stea 23 de ani la putere și apoi se joace cu rachetele nucleare ținând degetul pe trăgaci în fața lumii întregi, asta e necesar. Mai e o chestiune de sistem, că Rusia nu mai e comunistă. Credeau că dacă a picat comunismul, gata, s-a întâmplat și nu știu ce. Nu, nu a fost așa și uite că Putin a zis: Domn’le, noi nu am pierdut Războiul Rece, 1991 a fost doar un armistițiu. Acum e momentul, pe sistemul ăsta de slăbiciune, cu o conducere slabă în SUA, hai să facem ordine, iar ordinea o face cu pistolul la tâmpla lumii occidentale, inclusiv la tâmpla noastră“, a precizat analistul politic Bogdan Chirieac.

VEZI ȘI    -    Volodymyr Zelenski, președintele Ucrainei, a fost, azi, la Munchen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel