Casa primarului Cherecheș, spartă: Au vrut să îmi pună microfoane!

Politia
Politia

Într-o intervenție telefonică la postul de televiziune România TV, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a reacționat în urma crimelor ce au avut loc recent în oraș. De asemenea, acesta s-a arătat indignat de faptul că polițiștii locali nu au atribuții și nu pot lua măsuri în situații de criză. 

”Din punctul meu de vedere este o chestiune dramatică în cazul crimei respective, din familia angajatei noastre. Angajata noastră este în comă, soțul ei este mort. A fost un conflict în familie. Din punctul nostru de vedere problema cea mai gravă este a celor doi copii, care astăzi sunt fără tată, iar mama este în comă. Probabil vor intra sub protecția statului pentru că se pare că mama va fi într-un fel pusă sub acuzare. Cealaltă crimă este un asasinat asupra a doi bătrâni”, a declarat primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în direct la România TV. 

Poliția Locală fără atribuții

În cadrul intervenției televizate, primarul s-a arătat indignat de faptul că Polițiștii Locali nu pot lua nicio măsură în astfel de situații. 

”Lucrurile stau în felul următor, noi avem un instrument care se numește Poliția Locală. Noi, mă refer la toate unitățile administrative din România, care din punctul nostru de vedere sunt doar niște simpli paznici, fără atribuții pentru că dacă vezi un hoț pe stradă, tu ca  Poliție Locală, te uiți la el și nu poți să îi faci absolut nimic. Suni ca orice cetățean la poliția națională să vină să prindă hoțul. Aici este o chestiune de disfuncționalitate și avem instrumente pe care nu le putem folosi în sprijinul cetățenilor. Nu știu cine are poliția de la Ministerul de Interne pentru că deocamdată noi ne trezim cu o spargere la o bancă, cu o crimă nerezolvată și cu încă două acum, sub semnul întrebării”, a mai spus primarul. 

Și casa primarului a fost spartă

Acum câteva zile mi-a fost spartă mie casa. Pot să deduc că nu au fost neapărat hoți. Poate s-au grăbit foarte tare și au vrut să îmi pună niște microfoane prin casă, cei de la DNA. Nu mi-au luat absolut nimic. Este paradoxal. Mi-au spart ușa, au intrat în casă, dar nu au luat nimic. (...) Am făcut plângere la poliție. La câte am trăit eu mă lasă absolut rece aceste lucruri. Este o chestiune banală la crimele care se întâmplă. (...) Nu poți să plătești zeci, sute de oameni, care sunt angajați ai poliției locale, fără să aibă atribuții. Ei sunt simpli vizitatori pe stradă, astăzi”, a declarat primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în direct la România TV. 

Primarul a mai precizat că ar trebui să fie realizate niște legi care să pună în funcțiune instrumentele pe care le au autoritățile locale și naționale. 

Vezi și: 

Percheziții în București și Giurgiu. Mii de produse contrafăcute, confiscate. Prejudiciul uriaș

Apel Salvamont Romania! Persoană dispărută pe munte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel