A crescut prețul grâului! Cu cât se vinde azi marfa în Portul Constanța

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Grâul și porumbul se vând mai scump.

După o perioadă de relativă stabilitate pe piața cerealelor, fermierii au observat în sfârșit o creștere a prețurilor la grâu și porumb, o schimbare mult așteptată. Cu toate acestea, experții îi sfătuiesc pe fermieri să fie prudenți în privința semnării contractelor în acest moment, deoarece se prognozează o vară lungă și caniculară care ar putea continua să influențeze creșterea prețurilor, scrie Agro TV.

În ceea ce privește prețul grâului practicat în Portul Constanța, acesta a atins recent cota de 200 de euro pe tonă pentru marfa livrată în port.

”Avem un boost foarte bun la prețul grâului, iar prețul grâului a ajuns la 200 de euro/tonă în Portul Constanța în aceste momente. Însă ne așteaptă o vară lungă și fierbinte, iar o tehnică este să așteptăm în aceste momente, pentru că nu este un moment propice Acum o săptămână am spus că suntem într-o stare de contemplare. S-a terminat. Fondurile de investiții au dat năvală să-și lichideze pozițiile, mișcări tehnice pe Chicago Board of Trade și pe Euronext. (…) Astfel, grâul a început să urce, având un efect fantastic de tracțiune și pe porumb”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în economie agrară, la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel