8 MARTIE: Flashmob la MAI

Mircea F. Cristian / 08 Martie 2018 / 16:52 Salveaza PDF Comentarii

Circa 50 de femei au participat pe 8 Martie 2018 la un flashmob la MAI.

Circa 50 de femei au participat joi la un flashmob în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne cu scopul de a atrage atenţia asupra lipsei de protecţie pentru femei în faţa violenţei de gen, dar şi asupra modului în care poliţiştii interacţionează cu femeile care li se adresează pentru a reclama agresiunile.

Participanţii la flashmob au cerut implementarea unui sistem eficient de evaluare psihologică şi comportamentală a angajaţilor din Poliţie, precum şi echipe mixte de agenţi femeie - bărbat care să instrumenteze cazurile de violenţă sexuală şi violenţă domestică.

'Cerem găsirea unei soluţii prin intermediul căreia femeile să poată depune sesizări asupra modului în care au fost tratate de agenţii de poliţie. Poliţiştii reclamaţi trebuie să fie evaluaţi şi să primească avertizări imediat. Cerem adoptarea de urgenţă a unor proceduri de lucru a poliţiei cu privire la normele de implementare şi supraveghere a ordinelor de protecţie', a spus o participantă la flashmob.

[citeste si]

De asemenea, participanţii au cerut o sesiune de formare a angajaţilor din poliţie privind specificitatea interacţiunii cu victimele agresiunilor sexuale şi victimele violenţei domestice.

'Ordinul de protecţie există în legislaţie încă din anul 2012, fără să existe proceduri de monitorizare şase ani mai târziu. Cine răspunde pentru această întârziere? Cine este responsabil pentru vieţile pierdute în aceşti ani? Cât să mai aşteptăm? Lacunele legislative şi operaţionale sunt dublate de comportamentul descurajant al unor poliţişti. Atitudinea poliţiştilor atârnă greu în decizia femeilor de a merge mai departe pe drumul instituţional spre eliberarea din situaţia de violenţă', a mai spus participanta la protest.

O delegaţie a participanţilor la flashmob a participat, la sediul MAI, la o întâlnire cu şeful Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, pentru a discuta despre măsurile privind protejarea victimelor violenţei domestice.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23