700 de imigranți au murit în trei zile, în naufragii pe Marea Mediterană

Cel puţin 700 de imigranţi au murit în urma a mai multor naufragii care au avut loc în această săptămână pe Marea Mediterană, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), citat de agenţia DPA.

Bilanţul vine în urma a trei naufragii care au avut loc miercuri, joi şi vineri pe Marea Mediterană pe ruta Libia-Italia, bazându-se pe mărturiile supravieţuitorilor, a explicat Carlotta Sami, purtător de cuvânt al filialei UNHCR în Roma.

Circa 550 de persoane sunt date dispărute după ce o barcă s-a răsturnat joi, iar alţi 100 de imigranţi ar fi prinşi printre fragmentele unui alt vas care s-a scufundat miercuri.

De asemenea, un număr nespecificat de persoane lipsesc după ce barca în care călătoreau pe Mediterană s-a scufundat vineri.

Şi imigranţii care au supravieţuit altor naufragii recente pe Mediterană au sesizat dispariţia altor persoane cu care călătoreau, a precizat Sami.

"Luând în considerare aceste cifre, estimăm că sunt cel puţin 700 de victime, fără a avea vreo certitudine asupra acestor cifre sau asupra identităţilor lor", a declarat oficialul UNHCR.

Peste 500 de imigranţi au fost salvaţi sâmbătă din bărci supraaglomerate ale traficanţilor în apropiere de regiunea de coastă a Libiei, cu ieşire la Marea Mediterană, de autorităţi italiene şi irlandeze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel