Urmărește emisiunea live


Scandal la Bac: Raluca Turcan cere reluarea examenului

Scandalul de la Liceul Dimitrie Bolintineanu, unde Comisia de bacalaureat este suspectată de fraude, tinde să se extindă. După demiterea  conducerii liceului, deputatul PDL, Raluca Turcan, a cerut reluarea examenului. În schimb, Ministerul Educației precizează că subiectele nu au apărut pe Internet înainte de examen.

Raluca Turcan, reprezentanta PDL, a declarat că examenul de Bacalaureat la Limba română ar trebui reluat, dacă se dovedește că subiectele la Bacalaureat au fost date elevilor înainte de începerea examenului.

 Conducerea liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală a fost demisă, iar Comisia de Supraveghere a examenului a fost înlocuită după ce subiectele de la română au apărut pe Internet înainte de începerea examenului.

Potrivit unor surse se pare  că la unitatea de învăţămân a existat o reţea formată din "rezolvatori de subiecte". Aceştia s-ar fi aflat într-o cameră alăturată celor în care se susţinea examenul. Anchetatorii ar fi găsit sume de bani în sutienele unor profesoare. De altfel, toate cadrele care au participat la Comisia de bacalaureat de la liceul Bolintineanu, respectiv 37 de profesori, au fost conduse la Poliția Capitalei pentru declarații.

 În schimb, Ministerul Educaţiei a precizat că nicio variantă dintre cele două primite de absolvenţii care au susţinut proba de română scris nu a apărut pe Internet.

 „Ministerul Educaţiei Naţionale şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale asigură că nici una dintre variantele de subiecte de la proba de Bacalaureat 2013 nu a ieşit din reţeaua informatică gestionată de cele două instituţii”, arată un comunicat remis Gândul.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel