3.500 de persoane evacuate pentru dezamorsarea unei bombe din Al Doilea Război Mondial în Budapesta

Poliţia din Budapesta a început evacuarea locuitorilor din zona parcului Varosliget, în centrul oraşului, în vederea dezamorsării unei bombe neexplodate de mari dimensiuni datând din al doilea război mondial găsite în zonă, a anunţat vineri dimineaţa municipalitatea, transmit MTI şi Magyar Hirlap.

Zona aflată în vizorul autorităţilor a fost parţial închisă, în sensul că nu este permisă intrarea, ci doar ieşirea, a precizat municipalitatea.

Segmente din străzile adiacente au fost de asemenea închise traficului, iar autobuzele şi troleibuzele din zonă circulă deviat.

Evacuarea afectează în total circa 3.500 de persoane, cărora autorităţile le-au pus la dispoziţie adăposturi temporare. De asemenea, autorităţile asigură asistenţă şi transport pentru persoanele bolnave şi vârstnicii vizaţi de evacuare.

Bomba de 100 de kilograme de producţie sovietică a fost descoperită joi pe un şantier şi operaţiunile de dezamorsare a proiectilului urmau să fie finalizate în jurul prânzului de o echipă de genişti şi pompieri militari.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26