Ialomiţianu: În 2012 ”toate salariile şi pensiile vor fi plătite la nivelul din 2011”

ialomitianu-adrian-
ialomitianu-adrian-

Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor Publice, a susținut marţi ca anul viitor "toate salariile şi pensiile să fie plătite la nivelul din 2011” , iar eventualele venituri suplimentare rezultate după execuţia bugetară din primul trimestru să fie îndreptate către majorarea cheltuielilor de investiţii, susține Mediafax.

Ministrul Finanțelor a susținut că "toate salariile şi pensiile vor fi plătite la nivelul din 2011. Dacă vom avea o situaţie financiară mai bună în primăvară, sigur ne gândim şi la o redistribuire a sumelor fie pentru investiţii, fie pentru creşteri de pensii şi salarii (...) Eu m-am angajat în faţa Guvernului că putem executa acest buget cu deficit de 1,9% din PIB fără a reduce cheltuielile şi a majora impozitele. Aceasta este responsabilitatea mea".

Bugetul general consolidat pentru anul viitor a fost construit pe venituri totale de 195,3 miliarde lei şi cheltuieli totale de 206,5 miliarde lei, care conduc la un deficit nominal de 11,2 miliarde lei, reprezentând 1,9% din PIB pe metodologia cash şi sub 3% pe standarde europene.

Resursele bugetare interne alocate pentru investiţii vor scădea anul viitor cu 1,3-2 miliarde lei faţă de sumele programate în 2011, dar Guvernul speră să compenseze printr-o absorbţie a fondurilor europene în creştere cu aproape 50%.

În cazul în care condiţiile economice vor permite acest lucru, cheltuielile de personal continuă sensul descendent şi în anul 2012, ajungând la 6,9 % din PIB, de la 7,5% în acest an, cu perspectiva creşteri acestora în cursul anului până la 7,2%, iar subvenţiile scad la 0,91% din PIB, faţă de 1,2 % din PIB în acest an.

Citește și:

Majorarea pensiilor şi salariilor se va decide în aprilie 2012, susține Marian Sârbu

Boc: Niciun român nu va mai primi mai puţini bani ca salariu şi pensie în 2012, față de 2011

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel