13 septembrie, Ziua pompierilor. Porţi deschise la ISU Caraș-Severin

[] []

13 sep 2019 / 14:52
Salveaza PDF Comentarii

Pompierii militari cărăşeni au sărbătorit ziua armei cu evenimentul 'Porţi deschise', la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Semenic' al judeţului Caraş-Severin, un ceremonial militar şi religios şi, nu în ultimul rând, cu înaintări în grad înainte de termen pentru cei care s-au remarcat în ultimul an.

'Este o zi specială pentru noi, fapt pentru care am organizat manifestările dedicate împlinirii a 171 de ani de la faptele eroice ale pompierilor romani care au luptat în Bătălia din Dealul Spirii din anul 1848. De atunci şi până în prezent, sărbătorim ziua noastră, un motiv de bucurie, dar şi unul de analiză a activităţilor referitoare la misiunile pe care le-am efectuat pe parcursul unui an', a declarat inspectorul şef al ISU 'Semenic' al judeţului Caraş-Severin, colonelul Cristinel Coneriu.

Cu acest prilej, au avut loc înaintări în grad înainte de termen şi au fost oferite diplome de onoare pompierilor care s-au remarcat în acest an. Printre aceştia s-a numărat şi plutonierul major Angel Păun, care a fost desemnat pompierul anului, precum şi plutonierul adjutant şef Trăilă Lucescu, cel care a primit o diplomă pentru întreaga activitate în slujba armei.

'Le datorăm respect pompierilor pentru modul în care slujesc interesului public, punându-şi de cele mai multe ori viaţa în pericol pentru a salva oameni sau bunurile lor materiale. Instituţional, am acordat o deosebită atenţie nevoii lor constante de a fi bine pregătiţi în caz de inundaţii, incendii şi alte situaţii de risc, este şi motivul pentru care cel mai recent proiect transfrontalier semnat de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin include, dincolo de achiziţionarea de echipamente de intervenţie, pregătirea în comun a personalului, român şi sârb, cu atribuţii în situaţii de urgenţă.

La ceas aniversar, le adresez putere de muncă şi succes în îndeplinirea misiunilor de mare responsabilitate ce le revin', a afirmat, la rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu. Pompierii cărăşeni au efectuat şi o serie de exerciţii demonstrative. Ceremonialul militar s-a încheiat cu o defilare a pompierilor prin faţa oficialităţilor şi locuitorilor municipiului Reşiţa, care au venit special la sediul ISU pentru această sărbătoare.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26