12 partide din Republica Moldova au semnat un pact pentru aderarea la UE, dar nu toate o susțin și pe Maia Sandu (Reuters)

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

12 formațiuni politice din Republica Moldova au semnat duminică un pact prin care s-au angajat să susţină aderarea la Uniunea Europeană, în contextul campaniei privind referendumul din octombrie despre integrarea europeană, transmite Reuters.

Însă nu toate formaţiunile politice respective o susţin și pe preşedinta pro-europeană Maia Sandu, care candidează pentru un nou mandat. Unele partide intenţionează să prezinte un contracandidat comun la preşedinţie.

De partea cealaltă a eșichierului politic se află mai multe partide pro-ruse, care organizează deja demonstraţii și proteste cu sloganul 'NU UE'.

Acordul de duminică a fost semnat şi de partidul preşedintei, Acţiune şi Solidaritate (PAS), care are majoritatea parlamentară. Iniţiatorii sunt însă alte patru partide, sub denumirea Împreună, care o acuză pe Maia Sandu că 'privatizează' integrarea europeană contând exclusiv pe PAS. Mai mult, îi solicită să demită guvernul şi să aducă la putere alte partide pro-europene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel