Război Siria. ONU: SUA și Rusia, la poli opuși

siria
siria

SUA și Rusia sunt la 'poli opuși' în încercarea de a conveni termenii pentru evacuarea populației din orașul sirian Alep, potrivit consilierul ONU pentru probleme umanitare în Siria, Jan Egeland.

Cinci luni de negocieri asupra planurilor de ajutor nu au dus la niciun rezultat, a afirmat reprezentantul ONU, care a apreciat că depinde doar de SUA și Rusia să ajungă la un acord.

Forțe loiale președintelui sirian Bashar al-Assad au recucerit în ultimele zece zile majoritatea părții de est a orașului Alep, dar în zonă încă se află circa 250.000 de civili și 8.000 de rebeli.

Națiunile Unite au estimat că aproximativ 33.000 de persoane au fost strămutate din Alep începând cu data de 1 decembrie, scrie Agerpres.

Rusia a subliniat că dorește ca civilii aflați în partea de est a Alepului să părăsească zona prin coridoarele umanitare, dar a precizat că nu va permite accesul ajutoarelor alimentare.

Rușii au afirmat că vor discuta cu noi despre modalitățile de organizare a evacuării populației, dar ei nu mai promit că va exista o pauză în timpul luptelor, a explicat Jan Egeland.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel