Reuniune SUA-Rusia, în cazul Siriei

obama putin dece
obama putin dece

Reuniune de urgență la Geneva între experții americani și ruși pentru salvarea orașului Alep. Cele două mari puteri vor să pună la cale un plan de încetare a focului, evacuare a civlilor și transport umanitar. 

"Astăzi (vineri) am lucrat și voi continua să lucrez asupra modalității de a salva Alepul de la o distrugere completă (...) Mâine, o echipă venită din America, sub îndrumarea președintelui (Barack) Obama, va fi la Geneva alături de ruși și sper că vom ajunge la un fel de aranjament pentru a vedea cum să fie protejați civilii și ce se va întâmpla cu opoziția armată", a declarat John Kerry în cursul unei recepții la ambasada Statelor Unite la Paris.

"Lucrăm din greu cu oameni cu care avem dezacorduri pentru a vedea dacă putem găsi o modalitate, în numele umanității și decenței, de a proteja aceste vieți, a încerca separarea combatanților și a face să avanseze procesul. Suntem pe-aproape, dar încă nu am ajuns la asta", a adăugat șeful diplomației americane care va părăsi Parisul sâmbătă seară pentru a reveni în Statele Unite, după o reuniune internațională asupra Siriei, organizată în cursul dimineții în capitala Franței.

Un responsabil cu rang înalt din cadrul Departamentului de Stat a precizat că această reuniune se va defășura la nivel "tehnic, și nu la nivel de miniștrii de externe" și prin urmare John Kerry nu se va deplasa în Elveția, conform Agerpres.

[citeste si ]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel