Război Siria. ”Bătălia a ajuns la final”

Bătălia pentru Alep a ajuns la final, a declarat luni directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahman. Declarația vine pe fondul avansului zdrobitor al armatei siriene în sectoarele controlate de rebeli.

Rebelii s-au retras luni din șase cartiere importante din Alep, ultimele puncte de rezistență din oraș, și se mai află în număr mic în cel de-al doilea oraș ca mărime din Siria, a adăugat el.

'Este o prăbușire totală a rebelilor. Bătălia de la Alep a ajuns la final', a declarat Rami Abdel Rahman, adăugând că rebelii s-au retras inclusiv din cartierul Bustan al-Qasr, unul dintre cele mai bine apărate, precum și din Ferdous și Kallasse.

'Este doar o chestiune de timp' înainte ca Alepul să fie în totalitate sub controlul regimului lui Bashar al-Assad, a mai spus el, scrie Agerpres.

În opinia lui, rebeli se mai află numai în două cartiere importante, Sukkari și al-Mashhad, și în câteva cartiere mai mici.

În cartierele din care s-au retras rebelii, 'există cadavre pe străzi', a mai spus Abdel Rahman.

Recucerirea orașului Alep, divizat din 2012, ar oferi regimului de la Damasc cea mai mare victorie împotriva rebelilor de la începutul războiului din Siria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel