Război Siria. Merkel, vehementă

siria
siria

Cancelarul german Angela Merkel a calificat marți drept o 'rușine' incapacitatea comunității internaționale de a veni în ajutor la Alep. Ea a declarat că responsabilitatea pentru dezastrul din Alep o poartă regimul sirian și aliații rus și iranian ai acestuia.

"Ce se întâmplă la Alep este o rușine (...) Este o rușine că nu am reușit să creăm culoare umanitare, însă trebuie să încercăm în continuare", a spus ea la congresul partidului său, Uniunea Creștin Democrată (CDU), care ar urma să aprobe candidatura sa pentru un nou mandat de cancelar la alegerile din 2017.

"Siria este scufundată într-un război teribil", a declarat Merkel, arătând cu degetul spre Moscova pentru sprijinul pe care îl acordă președintelui sirian Bashar al-Assad, notează și EFE.

Ea și-a mai exprimat regretul că, spre deosebire de mobilizările masive din Germania împotriva Tratatului de Liber-Schimb (TTIP) între Uniunea Europeană și SUA, nu există demonstrații similare împotriva bombardamentelor de la Alep.

"Ceva nu este în regulă", a spus Merkel.

"Lupta împotriva amenințării asimetrice a terorismului islamist trebuie dusă în comun (...) Însă în loc de acest lucru, Rusia și Iranul susțin regimul Assad în acțiunea sa brutală împotriva populației", a atras ea atenția, scrie Agerpres.

Situația de la Alep se află marți la originea unor noi tensiuni diplomatice: Rusia a acuzat SUA că au anulat discuțiile prevăzute la Geneva și că refuză un dialog "serios', în special în privința rebelilor sirieni, pentru a le permite "să câștige timp", în timp ce forțele guvernamentale sunt pe punctul de a prelua controlul asupra unui important bastion al adversarilor lor.

Îndepărtarea rebelilor din Alep ar reprezenta cea mai mare victorie a regimului lui Bashar al-Assad în conflict, care a făcut peste 300.000 de morți din 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel