EXCLUSIV Piloții români zboară pe avioane F-16. Dușa: "Sunt foarte pregătiți"

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat pentru DC News că piloții români zboară deja cu avioanele  F-16 cumpărate de România.

Întrebat când F-16 când va zbura la defilare, peste Arcul de Triumf, Mircea Dușa a declarat următoarele:

"Datorită faptului că am stopat subfinațările armatei în 2012 și preluând ministerul la 1,2% din PIB, l-am adus în 2014 la 1,47%, am avut posibilitatea să investim mai mult în modernizarea îi înzestrarea armatei. Una dintre necesitățile la cea dată era dotarea aviației e vânătoare cu avioane multi-rol. Am făcut acest lucru, procedura și pregătirea este în derulare. În momentul de față 6 avioane, sunt modernizate atât în ceea ce privește motoare noi, sisteme de război, armament, tot ce trebuie", a explicat ministrul. 

"Piloții și personalul tehnic se află la pregătire, toate sunt finalizate, puteam să le aducem în țară și anul trecut, dar nu vom face acest lucru decât la sfârșitul lui 2016 pentru că militarii români se pregătesc pe avioanele noastre", a declarat Dușa. 

Citește și: Mircea Dușa despre pensiile militare. NOU proiect de lege care SCHIMBĂ legea pensiilor EXCLUSIV 

Piloți români se pregătesc pe F-16 în Portugalia

"6 avioane F 16 zboară și sunt pilotate de militarii români. Se pregătesc în Portugalia, la baza portughezilor. Chiar duminică am stat de vorbă. De Sărbători mi-au spus că sunt foarte încântați pentru faptul că piloții români, chiar dacă zboară pe MIG, sunt foarte pregătiți. Au zburat numai 5 ore pe avion cu dublă comandă și după 5 ore, au trecut pe avionul cu supra-comandă. Și de săptămâna viitore vor trece și la exercițiile care înseamnă pregătirea pentru luptă", susține acesta. 

"Oricum cu avioanele F-16 și cu avioanele MIG 21 vor asigura în paralel misiunile de poliție aeriană, MIG-ul având resursa de viață până în 2018-2019. Dar sperăm ca până atunci să avem a doua escadrilă. Ideal ar fi ca pentru spațiul aerian al României să avem cel puțin 40 de avioane multirol”.

Misiunile de poliție aeriană le vom asigura cu F-16 și cu avioanele partenerilor noștri, Într-o situație de criză, dacă va trebui", a încheiat ministrul Apărării", a spus Mircea Dușa în încheiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel