Ziua și derapajul pentru Kadîrov: Rusia nu are nevoie de mobilizare. Poate ridica 2.5 milioane de oameni care ar demola orice armată NATO

Ramzan Kadîrov, excentricul lider al Ceceniei, într-o declarație pe canalul său de Telegram, continuă serie de afirmații care ridică ridică multe sprâncene.

Într-o declarație pe contul său de Telegram, citat de agenția rusă Tass, Ramzan Kadîrov, cel care a criticat dur înfrângerile ruse și retragerea din nord-estul Ucrainei, a revenit la sentimente mai bune față de Armata rusă invadatoare, informează DefenseRomania.

Președintele cecen spune că Federația Rusă ar trebui să nu recurgă la mobilizare parțială și să mobilizeze angajații din diversele structuri guvernamentale, cu precădere cele militare. 

În opinia sa aceștia au o pregătire foarte bună inclusiv militară și ar fi suficient ca doar jumătate din cei 5 milioane de angajați ai acestor instituții să fie mobilizați pentru ca Federația Rusă să „demoleze orice armată a NATO”.

Kadîrov face referire la structuri precum Ministerul Situațiilor de Urgență, dar și agenții precum FSB și alte organizații guvernamentale ruse.

„Chiar excluzând din ecuație rezerviștii, există un potențial colosal de angajați ai agențiilor guvernamentale care au o foarte bună pregătire fizică și capacități de a manevra armamentul (...) Împreună cu forțele de ordine și unitățile militare, vorbim de aproximativ 5 milioane de oameni. Dacă doar 50% din aceștia ar fi mobilizați, restul ar rămâne pentru a asigura desfășurarea instituțiilor, am vorbi de 2.5 milioane de oameni care ar demola orice armată occidentală, iar rezerva Armatei nu va fi necesară”, a precizat excentricul dictator cecen.

„Rusia e o țară uriașă cu resurse inepuizabile. NATO și Occidentul se vor sătura să le numere. Există resurse militare mult mai mari decât ne-am putea imagina”, a conchis Kadîrov.


Putin a decretat mobilizarea, deși la începutul invaziei a dat asigurări că nu va fi cazul

Deși la începutul invaziei din 24 februarie 2022 Vladimir Putin a dat asigurări că nu se va apel la mobilizare, situația de pe front și înfrângerile militare majore din ultimele săptămâni, mai ales din nord-est, unde rușii au pierdut Harkovul, a forțat Kremlinul să ia o asemenea măsură nepopulară.

Obiectivul anunțat este așa-zisa „eliberare” a Donbasului, zonă minieră din estul Ucrainei compusă din regiunile Doneţk şi Lugansk şi că majoritatea populaţiei din această zonă nu doreşte să revină la ceea ce Putin a numit „sub jugul” Ucrainei.

Imediat după anunțul lui Putin, în care a lansat o nouă amenințare împotriva Occidentului cu un război nuclear, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat că 300.000 de rezervişti vor fi mobilizaţi în Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel