Ziua Regalității: Casa Regală, program pentru 10 Mai

Casa Regală a României va sărbători Ziua Regalității pe data de 10 mai.

Majestatea Sa Regele Mihai I va primi, la reședința privată din Elveția, vizita părintelui Adrian Diaconu, protopop pentru Elveția al Bisercii Ortodoxe Române.

Părintele Diaconu va oficia, alături de patru măicuțe ordotoxe, un Te Deum pentru Majestatea Sa Regele și Custodele Coroanei, urmat de o scurtă pomenire a membrilor Familiei Regale Române trecuți la cele veșnice.

În românia, la ora 10.30, la Statuia Regelui Carol I din Piața Palatului Regal, va avea loc o ceremonie militară și depunere de flori. Își vor da concursul Orchestra Reprezentativă a Armatei, Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul, precum și Jandarmeria Călare. Evenimentul va începe cu recitalul muzical al orchestrei militare, informează România Regală.

La ora 11, vor sosi la Statuia Regelui Carol I Altețele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta și Principele Radu, împreună cu Principesa Maria.

La ora 17, grădina Palatului Elisabeta va găzdui evenimentul Garden Party cu ocazia sărbătorii naționale de 10 Mai. 

Familia Regală va ieși la balconul palatului pentru a saluta invitații, la ora 17. 

Alte evenimente în preajma sărbătorii:

Ceremonie militară în Poznan, Polonia Batalionul "Regele Carol al II-lea al României" din Armata Poloniei 

Pe 12 mai, la Poznan, în Polonia, vor avea loc ceremoniile militare cu ocazia oferirii numelui "Regele Carol al II-lea al României" Batalionului Logistic al Brigăzii 17 Mecanizate a Armatei Poloniei. Cu această ocazie, principesa Margareta va oferi patronajul său Brigăzii 17 Mecanizate a Armatei Poloniei. Principele Radu va reprezenta la ceremonii Custodele Coroanei.

Concert Regal la Sala Radio

Tot pe 12 mai, dar în București, în Studioul de concerte "Mihail Jora" al Societății Române de Radiodifuziune, va avea loc concertul dedicat sărbătorii de 10 Mai. Concertul va fi susținut de Orchestra Națională Radio, sub bagheta maestrului William Kunhardt. Solist va fi violonistul Eugen Sârbu. Publicul va putea asculta "Imnul Regal" de E. Hübsch, Concertul în Re major pentru vioară și orchestră op. 61 de Beethoven și Simfonia nr. 4 în Mi minor Op. 98 de Brahms. Principesa Maria va asista la concert.

Cupa Regelui la Oină, Stadionul Arcul de Triumf

Seria dedicată regalității române se va încheia pe 14 mai cu evenimentul "Cupa Regelui la Oină", la Stadionul Arcul de Triumf. Federația Română de Oină se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regelui.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel