Urmărește emisiunea live


Ziua Profesorului. Dăncilă: Mare responsabilitate

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Educaţia este fundaţia unui stat dezvoltat, puternic şi cu o voce bine conturată pe plan extern, aşa cum este România, a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă într-un mesaj transmis vineri, cu ocazia Zilei Mondiale a Profesorului.


"Ziua Mondială a Profesorului este un bun prilej să ne arătăm preţuirea pentru cei care au menirea de a educa şi forma caractere, de a fi mentorii mai multor generaţii. A fi dascăl este o vocaţie, care implică o mare responsabilitate faţă de copiii şi tinerii cărora le modelează viitorul, atât prin cunoştinţele pe care le împărtăşesc, cât şi prin modelul de viaţă pe care îl oferă. Fiecare dintre noi am avut un reper în dascălul de la catedră, un sprijin în desăvârşirea personalităţii noastre şi de care ne amintim cu drag şi recunoştinţă", a declarat Dăncilă, conform unui comunicat al Guvernului.

Potrivit şefei Guvernului, educaţia este şansa fiecăruia la evoluţie, iar succesul individual aduce beneficii întregii comunităţi.

"Prin fiecare ciclu de învăţământ absolvit, prin intermediul cursurilor de calificare, al programelor de internship şi voluntariat, al schimburilor de experienţă la nivel internaţional este asigurată reuşita fiecăruia, precum şi a societăţii în ansamblu", a spus Dăncilă.

Totodată, premierul a precizat că un sistem de educaţie de calitate consolidează sentimentul de comunitate.

"Un sistem de educaţie de calitate consolidează sentimentul de comunitate şi cultivă solidaritatea, valori fundamentale pentru un stat modern, racordat la valorile europene comune, cu atât mai actuale în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Educaţia este fundaţia unui stat dezvoltat, puternic şi cu o voce bine conturată pe plan extern, aşa cum este România. Dragi profesori, vă mulţumim pentru contribuţia dumneavoastră la o Românie mai bună, mai prosperă şi recunoscută la nivel internaţional!", a mai afirmat Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel