Zilele Muzeului Militar Național "Ferdinand I"

Cristina Mică / 12 mai 2017 / 11:21 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Muzeul Militar Național organizează în perioada 13-14 mai 2017 cea de-a XVII-a ediție a Zilelor Muzeului Militar Național "Ferdinand I", manifestație devenită tradițională în spațiul muzeistic al Bucureștiului.

Bucureștenii de toate vârstele pasionați de istorie militară sunt așteptați în perioada 13-14 mai la cea de-a XVII-a ediție a Zilelor Muzeului Militar Național unde angajații muzeului și partenerii acestuia le-au pregătit numeroase surprize.

Tema evenimentului este "Istoria militară retrăită". În cadrul evenimentului vor fi prezentate într-un mod interactiv momente din istoria militară a României cu personaje și scene ce vor prinde viață cu ajutorul personalului Muzeului Militar Național și a numeroșilor colaboratori.

Epoca medievală din secolele XIII-XV va fi adusă la viață de grupurile istorice "Compania Ursului Brun", din București, și "Ordinul Cavalerilor Cetăților Bârsei", din Brașov. Acestea vor prezenta, la standurile lor, echipamentul militar și armamentul de epocă și vor efectua demonstrații de luptă în conformitate cu tactica utilizată în acele vremuri. De asemenea, vor fi reprezentate tacticile militare folosite de ostașii români în cele mai importante războaie în care a fost implicată țara noastră precum Războiul de Indepență din 1877-1878 sau Al Doilea Război Mondial.

Pasionații de filme documentare cu tematică istorico-militară vor putea viziona materiale inedite la cinematograful de campanie special amenajat pentru această ocazie, iar iubitorii fanfarelor militare se vor delecta cu muzică militară de epocă, marșuri și muzică de promenadă la mini-concertele fanfarei Serviciului Muzicilor Militare, potrivit Agerpres.

Nu va lipsi nici tradiționala 'hrană de război' — fasolea cu cârnați — pregătită la bucătăria de campanie organizată în incinta muzeului. Accesul la acest eveniment este gratuit.

[citeste si]


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.81