Zile libere 2018. Unde să pleci în minivacanță

Viorica Dăncilă a anunţat, joi, că Guvernul va decide ca zilele de 16 şi 17 august să fie declarate nelucrătoare pentru ca angajaţii din sectorul public să aibă minivacanţă de Sfânta Maria.

"Avem o veste bună pentru angajaţii din sectorul public. Vor avea o mică vacanţă în a doua parte a lunii august pentru că ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, este zi liberă, stabilim ca şi 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare pentru a oferi astfel românilor câteva zile de odihnă", a anunţat la începutul şedinţei de Guvern Viorica Dăncilă.

Ziua de 15 august este declarată prin lege zi nelucrătoare, iar 16 şi 17 vor fi zile punte, astfel încât bugetarii vor avea cinci zile libere în perioada 15 - 19 august.

Idei pentru minivacanță

Munte

Vacanțele la munte sunt perfecte pentru orice anotimp. Indiferent ce regiune din țară ți-ai alege să vizitezi, obiective turistice sunt nenumărate, trebuie numai să vrei să le descoperi.

Azuga

Azuga este locul perfect pentru o vacanță în România. Poți să vii aici atât vara, cât și iarna. Există și un parc de aventură. Cei care vizitează Azuga se pot bucura de o mulțime de peisaje minunate și trasee pitorești, numai bune pentru plimbări.

Mocăniţa

Este trenul cu aburi care circulă pe ultima cale ferată forestieră din România. Călătoria durează aproximativ trei ore, începe în Vişeul de Sus şi urmează cursul râului Vaser, printre poieni idilice, păduri misterioase şi se termină la staţia Paltin. Trenul circulă cu viteză redusă, oprind de câteva ori pe traseu, pentru fotografii şi gustări.

Bulgaria

Bulgaria, țara care a devenit tot mai populară în rândul românilor, dar și a turiștilor din toată Europa, este o variantă de luat în seamă.

Balchik

Este locul ideal pentru cei care-și doresc o minivacanță de vară cât mai relaxantă. În stațiune pot fi vizitate Palatul Reginei Maria și Grădinile Botanice aferente acestuia. Dacă te numeri printre cei care sunt în căutare de aventură și distracție, atunci plaja din Albena, care este localizată în apropiere, o să fie cu siguranță pe placul tău. 

Nessebar

Nessebar mai este numită și Perla Mării Negre în Bulgaria. Deoarece Nessebar a fost construită pe ruinele unui oraș antic, aceasta își atrage turiștii nu numai cu plajele sale extinse acoperite de nisipuri aurii, ci și cu obiective turistice istorice impresionante, unele dintre incluse și pe lista de patrimoniu mondial UNESCO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel