Zgonea regretă călătoria cu elicopterul: donează leafa unei case de copii

valeriu_zgonea
valeriu_zgonea

Valeriu Zgonea a fost zilele trecute într-o vizită la Dorohoi, judeţul Botoşani. Presa locală l-a întrebat însă dacă nu este un exces de zel ca o astfel de călătorie să fie făcută cu elicopterul. Pe moment, Zgonea nu a sesizat gafa, dar ulterior, probabil la sfatul strategilor de la Bucureşti, şi-a dat seama de eroare. Preşedintele Camerei Deputaţilor va încerca însă să repare acest gest. El îşi va dona leafa de parlamentar, pe o lună, unei case de copii.

“A fost un exces de zel, am înţeles preocuparea presei şi regret că am folosit acest mijloc de transport un pic costisitor pentru a fi în rândul cetăţenilor. Nu o să mă mai vedeţi urcându-mă într-un mijloc de transport atât de costisitor. De acum înainte o să le folosesc pe cele uzuale. Mă refer la tren, la cursele Tarom şi la mersul cu maşina. Din punctul meu de vedere, eu nu am făcut decât să respect legea şi am să respect de fiecare dată legea în funcţia pe care o am”, a afirmat Zgonea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că pentru ora de zbor efectuată cu elicopterul îşi va dona veniturile pe o lună unei case de copii. “Ca să vedeţi că noi ştim să recunoaştem atunci când facem paşi legali, dar moral poate incorecţi, ştim să reparăm repede aceste nemulţumiri ale presei. Eu sunt dator, atât timp cât sunt în această funcţie, să respect resursele financiare, să fiu prezent în comunităţi, dar să nu exagerez”, a explicat Zgonea.

El a susţinut că prezenţa sa la Dorohoi s-a datorat şi faptului că în 2010 comunitatea de acolo a fost lovită de inundaţii devastatoare. “Am fost prezent acolo pentru a da un semnal că Parlamentul României nu este acea cârpă de şters pe jos pe care aţi văzut-o în ultimii trei ani şi jumătate. O să mă vedeţi la fel de activ prezent în rândul comunităţii, indiferent dacă va fi un primar de la PDL care mă va invita pentru a discuta cu cetăţenii. Este datoria noastră de parlamentari altfel o să fim întotdeauna prinşi în războiul dintre declaraţiile unui preşedinte executiv şi acţiunile Guvernului. România are nevoie de un Parlament cu autoritate, prezent în rândul cetăţenilor”, a completat preşedintele Camerei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel