Zelenski, mesaj pentru ruși: Putin vă trimite la moarte! Veți fi tratați într-un mod civilizat. Nimeni nu va ști circumstanțele predării voastre

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj cetățenilor ruși pe care Vladimir Putin vrea să-i trimită la război.

Volodimir Zelenski a lansat un apel către ruși, spunând că președintele lor „trimite cetățenii la moarte”.

În rusă, Zelenski a cerut forțelor Moscovei să se predea, spunând: „Veți fi tratați într-un mod civilizat... nimeni nu va ști circumstanțele predării voastre”.

Mesajul a venit la doar câteva ore după ce Rusia a adoptat o lege care înăsprește pedepsele pentru predarea voluntară și dezertare, scrie Al Jazeera.

CITEȘTE ȘI    -    Lavrov, la ONU, după ce Rusia a invadat Ucraina: Occidentul suferă de rusofobie grotescă. Nu se feresc să spună că vor să ne distrugă

Kremlinul intenționează să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara

Kremlinul discută posibilitatea de a introduce legea marțială și de a interzice bărbaților să părăsească țara. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va rosti un discurs în fața Adunării Federale pe 30 septembrie, în același mod în care a făcut-o în 2014.

Potrivit informațiilor surselor Verstka din parlamentul rus, discursul lui Putin la Adunarea Federală va fi rostit pe 30 septembrie, prin analogie cu 2014, când Rusia a anexat Crimeea ilegal.

Acest lucru înseamnă că membrii parlamentului și senatorii se vor aduna probabil în Sala Sf. George a Kremlinului, unde Putin îi va informa despre rezultatele referendumurilor simulate organizate în teritoriile ocupate. Aceasta va fi urmată de semnarea unui „acord” privind „aderarea” acelor teritorii. Alternativ, Putin poate merge la Duma de Stat [camera inferioară a Adunării Federale a Rusiei - n.red.].

Posibilitatea introducerii legii marțiale este în discuție și în prezent la Kremlin. Potrivit surselor lui Verstka, acest lucru s-ar putea întâmpla dacă Ucraina va continua să atace așa-numitele teritorii, adică teritoriile ucrainene ocupate de ruși, unde sunt deja organizate referendumuri falsificate privind aderarea la Rusia.

Două surse apropiate Kremlinului au numit planul de introducere a legii marțiale „de nedorit, dar posibile” (citește continuarea AICI).

Peste 700 de arestări în Rusia, la noile proteste împotriva mobilizării: De ce mă luați? Eu merg către metrou / video

Peste 700 de persoane au fost reţinute sâmbătă la Moscova şi în alte oraşe ale Rusiei la noile proteste împotriva mobilizării parţiale decretate miercuri de preşedintele Vladimir Putin pentru consolidarea trupelor care participă la invazia asupra Ucrainei, afirmă ONG-uri citate de agenţia EFE.

Până la 18:51 ora Moscovei au fost deja arestate peste 689 de persoane în 30 de oraşe, afirmă OVD-Info, o organizaţie care susţine că poate observa şi ţine evidenţa acestor arestări.

Cele mai multe persoane au fost reţinute la Moscova, respectiv 345, potrivit aceluiaşi ONG.

Autorităţile au desfăşurat în capitală un dispozitiv poliţienesc substanţial, care a acţionat preventiv reţinând trecători ce susţineau că veniseră la plimbare pe bulevardul Chistye Prudy, locul unde mişcarea tinerilor activişti anti-Putin denumită Vesna (Primăvara) a convocat protestul (citește continuarea și vezi imaginile AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel