CCR-motivare. Zegrean: Dacă am fi în Germania, nimeni nu s-ar mira de decizia asta

Augustin Zegrean
Augustin Zegrean

Decizia CCR, cu privire la refuzul președintelui Klaus Iohannis de a semna decretul de revocare al procurorului șel al DNA, nu ar mai fi brodată cu discuții în contextul în care am fi în Germania, din punctul de vedere al fostului șef al Curții. 

Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale a României, susține că o decizie a CCR, cum a fost cea de ieri, este tratată românește și prea mult discutată, ceea ce nu s-ar fi întâmplat în Germania."Dacă am fi în Germania, de exemplu, nimeni nu s-ar mira de decizia asta și nimeni nu ar pune-o în dsiscuție, nimeni nu s-ar gândi ce să facem acum dacă a dat decizie Curtea. Dar aici, la noi, văd că toată lumea caută soluții să nu se respecte legile, să nu se respecte deciziile. Mă refer acum în general, este o atitudine românească, când apare o lege să te gândești cum să o fentezi", a declarat Augustin Zegrean. 

"Decizia Curții nu ține loc de lege"

Președintele Augustin Zegrean a declarat că este nevoie de armonizarea deciziei CCR cu legile României. "Între decizia Curții și lege este un loc viran. Nu se mai potrivește legea cu decizia Curții. Și nu e singura situație, mai avem situații din aceastea. (...) Acum putem vorbi, dar aș vrea să mă refer foarte scurt la situația procurorilor pentru că se tot vorbește că și-au pierdut independența. Decizia Curții nu ține loc de lege. Va trebui, obligatoriu, ca cineva să pună de acord ceea ce se scrie în această decizie cu legislația privind organizarea parchetelor pentru că nu se mai potrivește" a completat Zegrean la România Tv.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel