Zeci de percheziţii în București și Ilfov, după ce o familie a fost sechestrată și jefuită de doi bărbați îmbrăcați în uniforme de poliție

Zeci de perchezii în București și Ilfov, după ce o familie a fost sechestrată și jefuită de doi bărbați îmbrăcați în uniforme de poliție / Foto: Pixabay
Zeci de perchezii în București și Ilfov, după ce o familie a fost sechestrată și jefuită de doi bărbați îmbrăcați în uniforme de poliție / Foto: Pixabay

Zeci de perchezii au loc în București și Ilfov, după ce o familie a fost sechestrată și jefuită de doi bărbați îmbrăcați în uniforme de poliție.

Poliţiştii efectuează, marţi dimineaţă, 11 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov care vizează 13 persoane într-un dosar de tâlhărie calificată şi lipsire de libertate, fiind puse în aplicare trei mandate de aducere, transmite Agerpres. Operaţiunea se derulează cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale - IGPR, Serviciului Criminalistic, SAS - DGPMB şi SAS - IPJ Ilfov.

Potrivit Poliţiei Române, faptele ar fi fost săvârşite pe 12 ianuarie în oraşul Popeşti Leordeni, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 20.000 de euro.

Pe 12 ianuarie, în jurul 7,00, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat că, la aceeaşi dată în jurul orei 04,30, două persoane de sex masculin au pătruns în locuinţa apelantului, din oraşul Popeşti Leordeni, după care, l-au legat, atât pe el, cât şi pe soţia şi soacra sa, precizează IGPR. La acel moment, la faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii oraşului Popeşti Leordeni, specialişti criminalişti şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov.

Detalii despre caz

Hoții erau îmbrăcați în uniforme de poliție. Ei ar fi furat și una dintre mașinile din curtea proprietarului și ar fi abandonat-o la câteva sute de metri distanță de locuință și a fost găsită mai apoi de către oamenii legii. Proprietarul casei jefuite se afla sub măsura preventivă a controlului judiciar, dictată de un tribunal din Constanța, motiv pentru care el chiar ar fi crezut inițial că cei care au descins în locuința lui erau cu adevărat polițiști. Acesta și-ar fi dat seama de ceea ce se întâmplă abia atunci când hoții ar fi început să caute bani în casă. 

"În jurul orei 07:17, polițiștii orașului Popești Leordeni au fost sesizați prin apel la 122 de către un bărbat care a precizat faptul că în jurul orei 04:30, două persoane de sex masculin au pătruns în locuința bărbatului, după care l-au legat, atât pe el cât și pe soția și soacra acestuia. Se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor, stabilirea situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun.", a declarat atunci Anne Ciolcă, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel