EXCLUSIV  Zamfir, director proiect ELI - NP și Agapi, director general Thales România, interviu video

Măgurele
Măgurele

Acad. Nicolae Zamfir, director general IFIN - HH (Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei), director proiect ELI - NP și Silviu Agapi, director general Thales România, au acordat un interviu în exclusivitate la DCNews.

Emisiunea în care au fost invitați acad. Nicolae Zamfir, director general IFIN - HH (Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei), director proiect ELI - NP și Silviu Agapi, director general Thales România va fi difuzată marți, 16 octombrie, de la ora 11:00 atât pe contul Facebook DCNews, cât și pe Youtube DC News.

Directorul proiectului ELI - NP, Nicolae Zamfir, a vorbit despre cea mai avansată infrastructură de cercetare din lume care se axează pe studiul fizicii fotonucleare și aplicații ale acesteia, fiind alcătuită dintr-un laser de foarte mare intensitate constând din doi laseri cu pulsuri ultrascurte de 10PW și cel mai strălucitor fascicul reglabil de raze gama.

Această combinație unică de experimente va permite ELI - NP să abordeze un spectru amplu de tematici de cercetare în domeniul fizicii fundamentale, fizicii nucleare și astrofizicii, precum și în domeniul științei materialelor, al managementului materialelor nucleare și științelor vieții.

ELI - NP a fost selectat de cel mai important comitet științific din domeniul Fizicii Nucleare din Europa-NuPECC-în Planul pe Termen Lung al Fizicii Nucleare din Europa că infrastructura majoră.

Silviu Agapi conduce Thales România de aproape opt ani, compania franceză fiind implicată în construcția Laserului de la Măgurele. Thales România, în ultimii zece ani, a devenit unul dintre cei mai importanți jucători în industria feroviară și principalul furnizor de sisteme de automatizare pentru calea ferată.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy