Vulnerabilitatea medicilor bolnavi cronici. O tânără din Marea Britanie, bolnavă de cancer, termină medicina, dar nu va putea practica

Pexels
Pexels

Krista Bose este studentă la medicină în Londra în an terminal și suferă pentru a doua oară de cancer. Aceasta a vorbit cu reporterii CNN despre dificultățile pe care le-a înfruntat în pandemie.

Krista Bose, originară din Canada, are 27 de ani și se luptă pentru a doua oară cu cancerul. Mai are câteva luni până își va termina stagiul și va deveni medic, dar, în ultimele luni, nu numai cancerul a ținut-o pe loc, ci și COVID-19. Sesiunile de chimioterapie i-au slăbit sistemul imunitar și chiar și cea mai ușoară formă de COVID-19 ar putea să o ucidă.

Cazul ei nu este singular. Un sondaj al Asociației Medicale Britanice a scos la iveală faptul că 3% dintre medicii din Regatul Unit, Țara Galilor și Irlanda de Nord sunt bolnavi cronici și se protejează stând acasă sau locuiesc cu un bolnav cronic. Acest lucru înseamnă ca mii de cadre medicale sunt indisponibilizate în cazul unei crize naționale de sănătate.

Primul diagnostic, acum cinci ani

Bose a dezvoltat cancer osos în urmă cu 5 ani, fiind diagnosticată în Cehia, în timpul unui stadiu practic. A luptat 7 luni cu boala, până a ajuns în scaunul rulant, pierzând pe lângă un mușchi al piciorului și o parte din oasele afectate, un an de școală. Însă acest lucru nu a descurajat-o. În momentul în care primul val al pandemiei a lovit Marea Britanie, mulți dintre colegii ei au reușit să își termine studiile mai repede și s-au alăturat cadrelor medicale din prima linie. 

În timpul primului val al pandemiei m-am simțit vinovată că nu puteam ajuta”, a spus Krista. Pentru ea nu există tratament, deoarece tipul de cancer pe care l-a dezvoltat este încă o necunoscută pentru medici. Acum boala s-a extins la plămâni unde a dezvoltat multiple tumori mici care nu pot fi îndepărtate prin operație. Cum tratament nu există și operația nu este o variantă în cazul ei, aceasta știe doar că va avea cancer în timpul vieții sale care va trebui tratat, iar speranța sa de viață poate fi de un an sau de 50, scrie CNN

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel