Voucherele de vacanță, schimbare prin OUG. Schimbări importante pentru români. Se dau tichete de vacanță și-n mediul privat

Roxana Neagu / 25 sep 2019 / 17:55 Salveaza PDF Comentarii
Vouchere de vacanta
Vouchere de vacanta

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat, astăzi, că, din 2020, românii vor putea alege ce vouchere de vacanțe doresc. 

Românii au de ales când vor să plece în vacanță: în sezon sau în extra-sezon

 

Astfel, românii vor avea de ales între voucherele de vacanță din sezon și voucherele de vacanță pentru extra-sezon. Valoarea voucherelor de vacanță pentru lunile care sunt în afala sezonului va fi modificată prin OUG, afirmă ministrul. 

Pentru ce luni se dau voucherele de vacanță de extrasezon în valoare de 2.080 de lei

 

Ministrul Trif a explicat că extra-sezon înseamnă octombrie - noiembrie și aprilie-mai. În aceste luni, voucherele de vacanță vor avea valoarea de 2.080 de lei. 

”Oamenii trebuie să opteze pentru ce tip de vouchere vor să acceseze pentru anul următor", a explicat ministrul Turismului.

Vouchere de vacanță se dau și-n mediul privat 

 

”În 2019, conform datelor raportate de agenţiile care emit vouchere de vacanţă, peste 10% au fost emise de către mediul privat. Am creat posibilitatea şi mediului privat să emită aceste vouchere de vacanţă şi anume am eliminat toate taxele: CAS, CASS şi este doar impozitul pe venit: acel 10%, în rest taxele au fost eliminate astfel că mediul privat a putut să ofere aceste vouchere de vacanţă şi angajaţilor", a declarat Bogdan Trif, potrivit Mediafax.

Acesta a adăugat că în primele şase luni ale anului, valoarea voucherelor de vacanţă distribuite a ajuns la un miliard de lei. 


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28