EXCLUSIV  Vot secret spulberat. Coita: Cum putem afla numărul de voturi pentru partide

Urnă de vot
Urnă de vot

Alex Coita este de părere că organizarea referendumului în aceeași zi cu alegerile europarlamentare oferă anumite intuiții care nu corespund ideii de vot secret.

Acum cred că înțelegem și noi de ce experții în drept, unii dintre ei, s-au plâns de faptul că referendumul este organizat în aceeași zi cu europarlamentarele. Pe de o parte avem chestiunea unei transparențe a votului pe partide, ceea ce este antidemocratic. Toată ideea votului secret este ca tu să te duci la vot neștiind care va fi rezultatul sau neavând un indiciu clar. Atunci, așa, având aceste diferențe între votul la referendum și cel la europarlamentare, putem intui cam care e numărul minim de voturi pentru partidele aflate la guvernământ, ceea ce nu corespunde ideii de vot secret.

Când te confrunți cu Comisia, nu ai de unde să știi. Există o tendință generală care te duce înspre o anumită zonă și te face să te simți inconfortabil cerând doar un singur buletin sau deopotrivă să ceri trei buletine, a spus Alex Coita la DCNews.

Vezi răspunsul integral în VIDEO de mai jos


Vezi și: Coita: Iohannis va fi abandonat în favoarea altui candidat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel