Vot diaspora. Meleşcanu, anchetă în ţările în care au fost probleme

Mihai Ciobanu / 27 mai 2019 / 18:27 Salveaza PDF Comentarii
Vot diaspora. Românii stau la coadă pentru a vota la Lisabona.
Descriere foto: Vot diaspora. Românii stau la coadă pentru a vota la Lisabona.

Mesajul ministrului afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, în contextul organizării alegerilor europarlamentare şi a referendumului naţional, în data de 26 mai, în străinătate.

Doresc să-mi exprim regretul şi să cer scuze tuturor românilor din diaspora care nu au putut să-şi exercite dreptul de vot sau care au fost obligaţi să stea la coadă ore întregi pentru a putea vota. În pofida măsurilor luate de Ministerul Afacerilor Externe privind creşterea numărului secţiilor de votare din străinătate, care au ajuns la 441, procesul de votare în mai multe state, în special în Europa, nu s-a desfăşurat în condiţii bune sau satisfăcătoare.

În consecinţă, am dispus o anchetă în ţările în care s-au semnalat situaţii regretabile, pentru a stabili cauzele şi măsurile necesare pentru a evita repetarea unor asemenea evenimente. De asemenea, am solicitat elaborarea în regim de urgenţă a unei analize la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, pentru identificarea de soluţii concrete şi propuneri de modificări legislative care să contribuie la dezvoltarea unui sistem de votare adaptat nevoilor diasporei.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25