Voiculescu, urmărit penal: Nu e un șantaj, ci un conflict comercial

dan voiculescu decee
dan voiculescu decee

Direcția Națională Anticorupție a dispus începerea urmăririi penale pe numele lui Dan Voiculescu, sub acuzația de complicitate la șantaj. Voiculescu a fost audiat, luni, la DNA, iar când a părăsit sediul instituției acesta a declarat că acțiunea împotriva sa este o încercare de intimidare a presei. Avocatul Gheorghe Mateuț a susținut, în fața sediului Direcției, că nu există vreo implicare a clientului său în dosarul Sorin Alexandrescu - RCS&RDS.

”Mi s-a adus la cunoştinţă că aş fi complice. Deci am fost, spun ei că sunt complice. Eu nu am nicio treabă cu dosarul ăsta de niciun fel, ca atare lucrurile sunt puţin complicate. Părerea mea este următoarea: este o încercare de intimidare a presei, o încercare care de mult este dorită (...) Nu avem de-a face nici măcar cu un şantaj. Este un conflict comercial între Antena Group şi RCS, conflict care durează de şase ani, conflict care nu are niciun fel de legătură cu penalul”, le-a spus Voiculescu jurnaliștilor prezenți la DNA, potrivit Mediafax.

Avocatul Gheorghe Mateuț a spus, răspunzând unei întrebări, că deciziile procurorilor de a extinde periodic cercetarea penală este una dubioasă, dat fiind că la dosar nu sunt aduse probe noi.

”A fost o declarație scurtă pentru că nu cunoaștem nimic despre acest caz. Nu a avut cunoștință despre vreo faptă sau vreo împrejurare de fapt despre acest caz”, a precizat Mateuț.

Motivarea DNA

”Probatoriul administrat până în prezent a relevat implicarea învinuitului Voiculescu Dan în activităţile desfăşurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Concret, acestuia i-a fost adus la cunoştinţă, atât de către inculpat, cât şi de către fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat în scopul de a se încheia contractul mai sus menţionat. De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin că materialele compromiţătoare ar trebui să fie difuzate şi pe alte căi mediatice decât posturile de televiziune şi i-a indicat să manifeste precauţie cu ocazia întâlnirilor şi discuţiilor cu partea vătămată”, arată procurorii DNA, conform Agerpres.

În dosarul Sorin Alexandrescu au fost puși sub urmărire penală persoanele fizice Camelia Voiculescu, Dan Voiculescu, dar și fostul șef al ANAF, Șerban Pop. DNA a decis începerea urmăririi penale și pe numele unor persoane juridice: Antena Group și Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel