Vladimir Putin, nemulțumit de răspunsul NATO. Ce i-a mărturisit lui Emmanuel Macron

Administraţia Putin a insistat ca NATO să ofere garanții și să renunțe la angajamentele Summitului de la București / Foto Agerpres
Administraţia Putin a insistat ca NATO să ofere garanții și să renunțe la angajamentele Summitului de la București / Foto Agerpres

Vladimir Putin a vorbit cu Emmanuel Macron, după răspunsurile oferite de NATO.

Emmanuel Macron şi Vladimir Putin au discutat, vineri, prin telefon, despre criza din Ucraina şi despre arhitectura de securitate din Europa. Liderul de la Kremlin i-a transmis lui Emmanuel Macron că analizează răspunsurile scrise trimise de Alianţa Nord-Atlantică şi de Statele Unite privind garanţiile de securitate solicitate de Rusia şi "va stabili următoarele acţiuni".

"Răspunsurile Statelor Unite şi ale NATO nu au ţinut cont de preocupările fundamentale ale Rusiei. A fost ignorată problema centrală, privind modul în care Statele Unite şi aliaţii se gândesc să aplice principiul potrivit căruia nimeni nu trebuie să îşi consolideze propria securitate în detrimentul altor ţări", a comunicat Preşedinţia Rusiei, potrivit cotidianului Le Figaro, după conversaţia lui Vladimir Putin cu Emmanuel Macron.

De asemenea, Vladimir Putin i-a spus lui Emmanuel Macron că intenţionează să continue discuţiile pentru soluţionarea conflictului separatist din estul Ucrainei. Palatul Elysée a anunţat, conform postului France Info, că Emmanuel Macron va discuta telefonic vineri seară şi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

"Rusia nu vrea război"

"Rusia nu vrea război. Dacă ar depinde de noi, noi nu vrem război. Dar nu vom permite ca interesele noastre să fie încălcate sau ignorate în mod grosolan", a declarat, la rândul său, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Vladimir Putin este dispus să aibă o întâlnire cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru discuţii despre normalizarea relaţiilor bilaterale, a afirmat ministrul rus de Externe.

"Preşedintele Vladimir Putin a spus aşa: dacă Zelenski vrea să discute despre normalizarea relaţiilor bilaterale - afectate de acţiunile unilaterale ale regimului său, iar noi bineînţeles că am reacţionat la aceste acţiuni -, noi suntem pregătiţi pentru acest lucru, nicio problemă. Să vină la Moscova, Soci sau Sankt-Petersburg, oriunde va fi stabilit. Dar dacă vrea să discute despre criza din Donbas, trebuie să revină la Grupul de Contact, care, conform deciziei Grupului Normandia, trebuie să analizeze aceste probleme în mod direct între Kiev şi Doneţk şi între Kiev şi Lugansk", a afirmat Serghei Lavrov.

În urmă cu două săptămâni, Volodimir Zelenski a propus o întâlnire cu preşedinţii din Statele Unite şi Rusia, Joseph Biden şi Vladimir Putin, pentru detensionarea situaţiei la frontiera ucraineano-rusă. Rusia este acuzată că a mobilizat aproximativ 100.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, iar Administraţia de la Kiev se teme de o invazie sau de o lovitură de stat.

Administraţia Vladimir Putin cere garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est şi argumentează că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel