Vladimir Putin ar putea declara un nou război mondial în câteva zile, avertizeză ministrul britanic al Apărării

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a spus că nu ar fi surprins dacă Vladimir Putin ar declara un nou război mondial și ar ordona mobilizarea în masă a rușilor.

Vladimir Putin ar putea declara un nou război mondial în zilele următoare, a avertizat secretarul britanic al Apărării.

Ben Wallace a spus că liderul rus ar putea începe o mobilizare „în masă” și poate folosi sărbătoarea de 1 mai pentru a anunța un război împotriva „naziștilor” lumii.

Putin a început invazia rusă a vecinului său pe 24 februarie, spunând că este o operațiune specială pentru a scăpa Ucraina de naziști.

De atunci, orașele ucrainene au fost lovite de bombardamente într-o bătălie despre care ministrul de Externe al guvernului britanic, Liz Truss, a spus că ar putea dura 10 ani.

Și în fața Occidentului care furnizează bani și armament Ucrainei, Rusia s-a referit la capacitățile sale nucleare în cadrul mai multor amenințări. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că „pericolul (unui război nuclear) este grav”.

Acum, Wallace a declarat pentru LBC că Putin, care a „eșuat” în majoritatea obiectivelor sale în războiul cu Ucraina, ar putea declara război „naziștilor lumii”.

El a declarat: „Nu aș fi surprins... că probabil va declara în ziua de 1 Mai că „acum suntem în război cu naziștii lumii și trebuie să mobilizăm în masă poporul rus”.

El a continuat: „Putin, după ce a eșuat în aproape toate obiectivele, ar putea încerca să consolideze ceea ce are. Trebuie să-i ajutăm pe ucraineni să facă față cu succes și să păstrăm impulsul pentru a-i împinge înapoi.”

Exerciții masive în Europa de Est

În același timp, aproximativ 8.000 de trupe ale armatei britanice urmează să ia parte la exerciții în Europa de Est pentru a combate agresiunea rusă într-una dintre cele mai mari desfășurări de după Războiul Rece.

Zeci de tancuri vor fi desfășurate în țări, de la Finlanda la Macedonia de Nord, în această vară, conform planurilor care au fost adjustate după invadarea Ucrainei.

Wallace a spus că „demonstrația de solidaritate și forță” va fi compusă din personalul de serviciu din Regatul Unit, alăturandu-se aliaților NATO și celor din alianța Forței Expediționare, care include Finlanda și Suedia, pentru exerciții.

Ministerul Apărării a declarat că acțiunea a fost planificată de mult, dar că a fost adjustată de când Rusia și-a invadat vecinul la sfârșitul lunii februarie.

Avioanele, tancurile, artileria și vehiculele blindate de asalt se vor alătura exercițiilor din întreaga Europă, urmând ca desfășurarea Marii Britanii să ajungă la un vârf de aproximativ 8.000 de soldați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel