Viscol în Bucegi. Turişti blocaţi. Ore de spaimă pe traseu

foto: salvamont.org
foto: salvamont.org

Doi turişti au rămas blocaţi în masivul Bucegi spre vârful Omu, în condiţiile în care pe munte este viscol.

Doi turişti au rămas blocaţi, vineri seară, în masivul Bucegi, unde viscoleşte şi este ceaţă, salvamontiştii plecând pe munte pentru recuperarea lor, durata de derulare a operaţiunii fiind estimată la patru ore.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, un bărbat de 37 de ani din Botoşani şi o femeie au rămas blocaţi pe creasta Obârşiei, spre vârful Omu, ei neputând să înainteze.

Pe munte viscoleşte şi este ceaţă iar femeia riscă să intre în hipotermie, în condiţiile în care a început să îi fie frig. Haiduc estimează că operaţiunea de recuperare a celor doi va dura aproximativ patru ore.

Într-o declaraţie ulterioară, şeful Salvamont a susţinut că, deşi au vorbit la telefon cu turiştii, din cauza vremii dificile - ceaţă şi viscol - cei doi rătăciţi nu pot preciza cu exactitate locul unde se află. Gheorghe Haiduc a spus că în această situaţie nu mai poate da asigurări că turiştii pot fi găsiţi rapid. El a precizat, însă, că cei doi au echipament complet şi speră să nu apară probleme de sănătate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel