Virusul Zika a ajuns în Europa! Cazuri depistate în Elveția, Danemarca, Anglia și Olanda

Virusul Zika a fost depistat în Europa, în Elveția, Danemarca, Anglia și Olanda, la turiști europeni care au călătorit în America Latină.

Virusul Zika a fost depistat la două persoane în Elveția. Acestea au călătorit în zonele tropicale, acolo unde trăiește țânțarul care poate transmite acest virus.

Ministerul Sănătății din Elevția a făcut anunțul, dar nu a dat detalii cu privire la naționalitatea persoanelor infectate și nici cu privire la locurile în care au călătorit.

Totodată, Danemarca a anunțat și ea un caz.

[citeste si]

"Un turist danez care a călătorit în America de Sud și centrală a vost diagnosticat la revenire cu o infecție cu virusul Zika", a precizat spitalul din Aarhus, într-un comunicat publicat marți seară.

În zilele anterioare au fost semnalate și alte cazuri care au afectat turiști europeni care au mers în America de Sud: trei britanici, potrivit autorităților sanitare din Londra, și zece olandezi, potrivit omologilor din Olanda.

Virusul Zika este transmis prin ciupitura unui țânțar din familia Culicidae. Se găsește, în special, în zonele tropicla și subtropicale, însă au fost găsit și în alte zone de pe Terra.

America de Nord și America de Sud, în alertă

Epidemia provocată de virusul Zika îi ameninţă pe cei aproape 1 miliard de locuitori ai continentului american. Infecţii au fost semnalate în 21 de state din cele 55 ale Americii. Focarul este în America de Sud, 15 ţări din această regiune fiind grav afectate. America de Nord este, de asemenea, în alertă, autorităţile din Statele Unite avertizeazând populaţia, în special femeile însărcinate, să evite deplasările în ţările grav afectate.

Astfel de recomandări au fost făcute şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru toate persoanele care vor călători în zonele afectate.

Simptomele infecției cu virusul Zika

În aproximativ 70-80% din cazuri, această infecţie trece neobservată, din cauza asemănării simptomelor ei cu cele ale unei răceli. Persoanele care contactează virusul Zika au, de cele mai multe ori, febră şi dureri de cap. În unele cazuri, manifestările pot merge până la conjunctivită, ganglioni, erupţii cutanate sau dureri ale muşchilor şi articulaţiilor. Aceste simtome durează între două şi şapte zile.

Îngrijorarea apare atunci când vorbim despre complicaţiile acestei infecţii, în special cele care vizează femeile însărcinate.

Virusul Zika este asociat unor afecţiuni neurologice şi malformaţii ale fetuşilor femeii însărcinate care este purtătoare a infecţiei.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel