Viorica Dăncilă, plan uriaș: Nu vă ascund...

Plângere penală Dăncilă. Chirieac: "Gest fără echivoc împotriva Statelor Unite şi Israelului"
Plângere penală Dăncilă. Chirieac: "Gest fără echivoc împotriva Statelor Unite şi Israelului"

Viorica Dăncilă a dezvăluit astăzi planul privitor la investițiile și schema de ajutor de stat de anul acesta. 

Viorica Dăncilă a susținut, în fața Parlamentului, planul care va duce la înflorirea invesțiilor și a prezentat obiectivul pe care îl urmărește actualul guvern. „Ne dorim un parteneriat strategic real cu marile companii ce vor să investească în România. Vreau să dau un semnal că ne dorim stimularea unor noi investiții majore și din acest motiv vom adopta și alte măsuri care să susțină acest lucru”, a spus Viorica Dăncilă. 

 Se va înființa o nouă agenție
 
„Săptămâna aceasta au apărut ultimele date cu privire la valoarea investițiilor străine directe pentru primele trei luni ale anului 2018. Acestea au crescut cu 21,2% față de aceeași perioadă a anului 2017, demonstrând încredere în potențialul economiei românești și a actului de guvernare. Consider că nu este suficient. Ne dorim mult mai mult decât atât. Dorim să asigurăm o dinamică pozitivă a economiei și astăzi anunțăm în scurt timp se va deschide schema de ajutor de stat, pentru investițiile private mai mari de 10 milioane de euro, în investiții în deschiderea capacităților de producție. Nu vă ascund faptul că ținta noastră e să atragem investiții de peste un miliard de euro. Aceste investiții vor crea mii de locuri de muncă și vor contribui la creșterea veniturilor bugetare. Schema de ajutor de stat e doar o parte a pachetului de stimulare a investițiilor în România”, a declarat Viorica Dăncilă. 

„Vom înființa în următoarele luni Agenția Română pentru Investiții Străine și Exporturi, un centru de tip one stop shop, o agenție cu flexibilitate mare, cu manageri de proiect dedicați. Vor fi manageri specializați pe sectoarele strategice în vederea atragerii de investiții”, a mai spus premierul.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel