Ministrul Finanțelor: Bugetul s-a închis pe excedent

Ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, a declarat marţi că bugetul s-a închis pe primele două luni ale anului pe excedent.

'Aşa cum s-a stabilit, săptămânal, sunt analize la nivel de premier pe marginea realizării veniturilor bugetare şi, respectiv, execuţia bugetară. Ne-am uitat la ultima analiză, pe rezultatele finale pe primele două luni ale anului. Vestea bună este că bugetul s-a închis pe două luni pe excedent, ce-i drept nu spectaculos, dar foarte important, pe excedent. În ciuda tuturor prorocilor care anunţau dezastrul, iată că pe două luni stăm pe excedent', a spus ministrul, la Palatul Parlamentului.

El a spus că pentru primul trimestru preconizează încasări mai mari faţă de anul trecut. 'Cu siguranţă încasări mai mari şi afirmaţia mea se bazează pe afirmaţia pe care am făcut-o uitându-ne la evoluţia indicatorilor macroeconomici. Deci, masa salarială este într-o creştere spectaculoasă, peste 22% pe primele două luni, generată de creşterile nivelului de salarizare, pe de-o parte, pe de altă parte, de creşterea numărului de locuri de muncă. Asta înseamnă că vom avea încasări consistente pe partea de impozit pe venit şi pe partea de contribuţii sociale, pentru că ştim cu toţii discuţia veche despre sustenabilitatea fondului de pensii. Trendul este încurajator. Deci, dacă ne uităm pe execuţie în ultima perioadă, o să vedem că la necesarul de transfer de la bugetul de stat pentru susţinerea fondului de pensii suma este în diminuare', a menţionat Viorel Ştefan.

[citeste si]

Ministrul Finanţelor a arătat că nu a simţit presiune din partea liderului PSD pentru a menţine măsurile din programul de guvernare şi nici că postul îi este în pericol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel